ΣΥΡΙΖΑ: Επεσε στο κενό προσπάθεια αναβολής της συνεδρίασης της ΚΕ

Διαβάζεται σε 2'
ΣΥΡΙΖΑ: Επεσε στο κενό προσπάθεια αναβολής της συνεδρίασης της ΚΕ
Eurokinissi

Οι Ρήγας, Τζάκρη και Σκορίνης επιχείρησαν να πείσουν τα μέλη της ΠΓ να αναβάλλουν τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Προσπάθεια να μην γίνει η αυριανή συνεδρίαση της Κ.Ε έκαναν την Παρασκευή τα μέλη της Π.Γ του ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη.

Οι Πάνος Ρήγας και Νίκος Σκορίνης πρότειναν αναβολή της Κεντρικής Επιτροπής και να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Π.Γ συνάντηση των υποψηφίων για να επιλυθούν τα θέματα που έχουν προκύψει. Αμφότεροι δεν θα παρασούν στην αυριανή συνεδρίαση της Κ.Ε

Από την πλευρά της η Θεοδώρα Τζάκρη σε δική της τοποθέτηση, τόνισε στους Νίκο Παππά, Ράνια Σβίγγου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Μαρία Κουβέλη και Γιώτα Μπελώνη να “ξανασκεφτείτε και να μαζέψετε την σύγκληση της ΚΕ με μοναδικό σκοπό τον αποκλεισμό του Κασσελάκη από την εκλογική διαδικασία

Η εν λόγω απόφαση για συνεδρίαση της ΚΕ με θέμα τον διοικητικό αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη από τις εκλογές προφανώς δυναμιτίζει την εκλογική διαδικασία κι οδηγεί σε διάλυση τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στις οκτώ παραδοσιακές ακραίες σχισματικές φωνές της ΠΓ προστέθηκαν κι άλλοι 5 εκ των ενδιαμέσων, ο πρόεδρος της ΚΟ, Νίκος Παππάς, η γραμματέας του κόμματος Ράνια Σβίγγου, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η Μαρία Κουβέλη και η Γιώτα Μπελώνη, που με πρόσχημα το εξώδικο προσχώρησαν στο μπλοκ αυτό.

Σε αυτούς τους 5 λοιπόν απευθύνομαι και ζητώ να το ξανασκεφτούν και να το μαζέψουν. Ιδιαιτέρως θεωρώ ότι οι δύο νομικοί εξ αυτών δεν μπορεί να υποστηρίζουν την περιστολή των πολιτικών δικαιωμάτων κάποιου, αν κι εφόσον αυτός ασκήσει κάποιο νόμιμο δικαίωμα του, όπως εν προκειμένω ήταν η εξώδικη διαμαρτυρία. Πρόκειται για νομικό σολοικισμό και πριν από όλα βουλευτές, στελέχη, μέλη, του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουμε επιστήμονες”.

Η αρχική πρόταση των Σκορίνη και Ρήγα απορρίφθηκε από την πλειοψηφία και η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής θα διεξαχθεί κανονικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα