ΣΥΡΙΖΑ για ενεργειακή κρίση: Η κυβέρνηση λειτουργεί βάσει της θεωρίας του χάους

Διαβάζεται σε 2'
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ EUROKINISSI

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί την κυβέρνηση για αποτυχία στη διαχείριση της ενεργειακής κρίσης, ενώ υπογραμμίζει ότι παραπλανάει τους πολίτες με επιδοτήσεις.

Μετά την εξειδίκευση των μέτρων για την ενέργεια από τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Θεόδωρο Σκυλακάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξέδωσε ανακοίνωσε με την οποία κατηγορεί την κυβέρνηση της ΝΔ για αποτυχία στη διαχείριση της ενεργειακής κρίσης, υποστηρίζοντας ότι ο υπ. Ενέργειας και η κυβέρνηση λειτουργούν με “βάση τη θεωρία του χάους”.

Σε ανακοίνωσή του, η Κουμουνδούρου αναφέρει ότι η κυβέρνηση αποδίδει τις αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος σε “εισαγόμενες κρίσεις” και προτείνει επιδοτήσεις χωρίς σαφές σχέδιο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί την κυβέρνηση να υιοθετήσει τις προτάσεις του για τη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Υποθέτουμε βάσιμα πλέον πως ο υπ. Ενέργειας και συνολικά η κυβέρνηση της ΝΔ είναι οπαδοί της θεωρίας του χάους, καθώς σήμερα μόνο που δεν μας είπαν πως το φτερούγισμα μιας πεταλούδας στην… Ουγγαρία αυξάνει τις τιμές του ρεύματος στην Ελλάδα. Αυτό που παραδέχτηκαν πάντως είναι πως δεν μπορούν να προγραμματίσουν τίποτα με σοβαρό τρόπο, πώς ανακαλύπτουν διαρκώς νέες «εισαγόμενες κρίσεις» και κατόπιν αυτοσχεδιάζουν εξαγγέλλοντας επιδοτήσεις, των οποίων το ύψος θα ανακοινώσουν …προσεχώς.

Οπότε, κι αφού επιστρέψουμε για μια ακόμη φορά τις κατηγορίες περί «λεφτόδεντρων» στην κυβέρνηση, την καλούμε να αποδεχτεί τις προτάσεις νόμου που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας και να μην κοροϊδεύει τους πολίτες με επιδοτήσεις – φιλοδωρήματα μέχρι την επόμενη «απρόβλεπτη» κρίση.​

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα