ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θέλει να τα βάλει με τα καρτέλ της ακρίβειας

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θέλει να τα βάλει με τα καρτέλ της ακρίβειας
Πάνω του παίρνει ο Αλέξης Τσίπρας την ανάδειξη των ευθυνών του Κ.Μητσοτάκη για την ακρίβεια Eurokinissi

Αποφασισμένη η αξιωματική αντιπολίτευση να μην αφήσει την κυβέρνηση να κρύψει τις ευθύνες της για το Νο 1 πρόβλημα των πολιτών πίσω από τις διεθνείς εξελίξεις.

Αποφασισμένος να μην επιτρέψει στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να «δραπετεύσουν» από τις ευθύνες τους για την ακρίβεια, ενώ ταυτόχρονα αρνούνται να πάρουν μέτρα ανακούφισης των νοικοκυριών, εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Την υπόθεση «παίρνει πάνω του» ο Αλέξης Τσίπρας που για πολλοστή φορά το τελευταίο διάστημα βρέθηκε να ακούει τα προβλήματα των πολιτών, αυτή την φορά στην περιοδεία του στην Μεσσηνία.

Ενώ σήμερα αναμένεται νέα δημόσια παρέμβαση από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας από την Μεσσηνία χθες επισήμανε πως η κυβέρνηση «δεν είναι διατεθειμένη, παρά μονάχα να ενεργεί προς όφελος συγκεκριμένων συμφερόντων, όχι όμως για το συμφέρον της κοινωνικής πλειοψηφίας». Επανέλαβε την εκτίμηση που έχει ήδη κάνει για την διενέργεια πρόωρων εκλογών επισημαίνοντας ότι «η μόνη λύση για τον Μητσοτάκη είναι να δραπετεύσει από τα προβλήματα και από την ευθύνη προκηρύσσοντας εκλογές και να αναλάβουμε και πάλι εμείς αυτή την βαριά ευθύνη». Πρόσθεσε μάλιστα πως αυτό θα γίνει με «το μυαλό μας και την ψυχή μας να είναι στον κόσμο της εργασίας να είναι στον κόσμο της παραγωγής και όχι στους λίγους και ισχυρούς».

Από την περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στην Μεσσηνία - Μικρομάνη Eurokinissi

Μπορεί να εμφανιστεί στους πολίτες ο Μητσοτάκης;

«Ο κ. Τσίπρας γυρνά όλη την Ελλάδα και συζητά με τους πολίτες για τα προβλήματα που φέρνουν οι πολιτικές Μητσοτάκη. Μπορεί να κάνει το ίδιο και ο κ. Μητσοτάκης σε μία γειτονιά της χώρας χωρίς συνοδεία δύο διμοιριών ΜΑΤ;». Το ερώτημα αυτό έθεσε, χθες προς την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος. Απαντώντας έτσι στις κατηγορίες της κυβέρνησης προς την αντιπολίτευση, σχετικά με το ότι δεν αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των στιγμών. Ο Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες της πίσω από τον πόλεμο στην Ουκρανία ενώ στην πραγματικότητα η αλήθεια είναι πως «η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θέλει να τα βάλει με τα καρτέλ της αισχροκέρδειας».

Καμμία νύξη για τα κέρδη των καρτέλ στην επιστολή του Μητσοτάκη πρός την Κομισιόν σημείωσε ο τομεάρχης Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος Eurokinissi

Ούτε κουβέντα για τα καρτέλ

Τον ισχυρισμό αυτό τεκμηρίωσε πολιτικά παρεμβαίνοντας στην Βουλή ο τομεάρχης ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος. Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «είναι υποκρισία να στέλνει επιστολή ο κος Μητσοτάκης στην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενώ η Επιτροπή έχει ήδη προ-ανακοινώσει το σχέδιο Repower EU, αλλά να μην καταφέρει να ψελλίσει κάτι για τα ουρανοκατέβατα κέρδη και αισχροκέρδεια παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας για τα οποία κάνει πλέον ξεκάθαρα λόγο και η Επιτροπή. Αυτό που λέμε δηλαδή εμείς, η βιομηχανία και η αγορά εδώ και πολλούς μήνες. Ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει επιτρέψει τη λειτουργία καρτέλ με συμμετοχή της ΔΕΗ που χειραγωγεί τις τιμές και αισχροκερδεί».

Οι περισσότερες χώρες της Ε.Ε έχουν μειώσει τον ειδικό φόρο στα καύσιμα επισήμανε η Έφη Αχτσιόγλου Eurokinissi

Άμεση μείωση φόρων σε καύσιμα και είδη πρώτης ανάγκης

Στο επίπεδο των πολιτικών προτάσεων ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στο ζήτημα της μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης αλλά και του ΦΠΑ. Επισημαίνοντας μάλιστα ότι οι συναρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης αντιπαρατίθενται στη πρόταση αυτή με τρομολαγνικά επιχειρήματα υποστηρίζοντας πως θα υπάρξει εκτροπή του προϋπολογισμού, ενώ χθες ο Άδωνις Γεωργιάδης υπαινίχθηκε ακόμη και αύξηση των δόσεων των στεγαστικών δανείων.

Στο θέμα της μείωσης των φόρων αναφέρθηκε η τομεάρχης οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόλγου. Τόνιζοντας πως «η ΝΔ δεν λαμβάνει μέτρα ούτε στο σκέλος της κοινωνικής προστασίας και της ενίσχυσης του εισοδήματος, όπως η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, η μείωση ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής, η αύξηση τώρα του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, για να μπορούν στοιχειωδώς τα νοικοκυριά να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους». Θύμισε μάλιστα ότι «ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα έχει μειωθεί στις περισσότερες χώρες της ΕΕ, εμείς το έχουμε ζητήσει ήδη από τον Σεπτέμβρη, έχουμε καταθέσει δύο φορές την τροπολογία και η κυβέρνηση την έχει απορρίψει».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα