ΣΥΡΙΖΑ: Υπερψηφίστηκε η πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη

Διαβάζεται σε 3'
Συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ
Συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Eurokinissi

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, καθώς υπερψηφίστηκε η πρόταση μομφής κατά του προέδρου του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη.

Εγκρίθηκε από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ η πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Με ψήφους 163 υπέρ και 120 κατά τα μέλη (2 λευκά και 1 άκυρο) αποφάσισαν ότι δεν μπορεί να συνεχίσει στη θέση του ο πρόεδρος του κόμματος.

Το αποτέλεσμα έδειξε ότι η επιρροή της αντιπολίτευσης μέσα στο όργανο της ΚΕ ήταν πολύ μεγάλη κάτι που καθόρισε τις εξελίξεις.

Αναμένεται πλέον η αντίδραση Κασσελακη γιατί το αποτέλεσμα είναι εκκωφαντικό και απορριπτικό για τον ίδιο.

Τυπικά το καταστατικό προβλέπει προβλέπει καταφυγή σε έκτακτο συνέδριο. Δεν αποκλείεται όμως πλέον ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει την πολιτική πρωτοβουλία να οδηγήσει το κόμμα στην κάλπη.Yπάρχουν σκέψεις για διεξαγωγή πρώτα τακτικού συνεδρίου και εν συνεχεία διεξαγωγής εκλογών για πρόεδρο.

Ο Κασσελάκης πλέον-και αυτό είναι επίσημο-έχασε τον έλεγχο του μεγαλύτερου οργάνου του κόμματος ενώ στην ΚΟ υπάρχει απόλυτος διχασμός στα δύο.

Οπαδοί του Στέφανου Κασσελάκη εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για το αποτέλεσμα έξω από την αίθουσα που γίνονται οι εργασίες της ΚΕ. Ισχυρίζονται, μεταξύ άλλων, ότι δεν εισακούεται η βάση του κόμματος. Στην εμφάνισή του στην αίθουσα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χειροκροτήθηκε ενώ κόσμος φώναζε “εμείς έχουμε πρόεδρο”.

Είχε προηγηθεί η μαραθώνια συνεδρίαση του οργάνου κατά την οποία ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε διχαστικά ποντάροντας στην πόλωση.

Απέναντί του βρέθηκε η εσωκομματική αντιπολίτευση που σήκωσε το γάντι και εκτόξευσε τα βέλη της κριτικής της προς τον πρόεδρο.

Στην ψηφοφορία για τον τρόπο διεξαγωγής της ψηφοφορίας κατά της μομφής πρώτευσε με διαφορά η πρόταση για μυστική ψηφοφορία, που αποτελούσε επιθυμία των 87. Είχαμε, έτσι, μία πρώτη ένδειξη.

Στην κρίσιμη ψηφοφορία ψήφισαν 210 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής με κάλπη και 76 με τηλέφωνα, ενώ απείχαν 9. Συνολικά το σώμα μετρά 295 μέλη.

Κασσελάκης: Λυτρώθηκα, φόρεσαν κουκούλες στην ΚΕ

Στην πρώτη δήλωσή του μετά το αποτέλεσμα, ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν για ακόμη μία φορά διχαστικός. “Είμαι λυτρωμένος” τόνισε”. “Τώρα καταλαβαίνετε τι αντιμετώπισα από την πρώτη ημέρα που εκλέχθηκα. Νίκησε η κομματική γραφειοκρατία και η νομενκλατούρα του κόμματος φορώντας στα μέλη της ΚΕ κουκούλες. Ειναι πρωτοφανες στην πολιτική ιστορία η κομματική γραφειοκρατία να μην αποδέχεται απο την πρώτη κιόλας μετά την ψήφο των μελών.

Λογοδοτώ μόνο στον κόσμο στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό θα κάνω αυτή τη φορά. Σ’ αυτούς θα ανακοινώσω τις προθέσεις μου”.

Μετά τα όσα είπε ο κ. Κασσελάκης αποχώρησε από την αίθουσα ενώ χειροκροτούνταν από παρεβρισκόμενος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα