ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝ.ΑΛ: Η μάσκα τους ενώνει

ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝ.ΑΛ: Η μάσκα τους ενώνει
Χρήση μάσκας για τον Covid 19 Eurokinissi

Άμεση αντίδραση από τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης, υπέρ της χρήσης μάσκας σε πολυκαταστήματα και εκκλησίες.

Το αίτημα για την άμεση και χωρίς εξαιρέσεις χρήση της μάσκας για την προστασία από τον Covid 19 , φαίνεται να «ενώνει» την αντιπολίτευση. Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης για την επέκταση του μέτρου της χρήσης προστατευτικής μάσκας, από τον Νίκο Χαρδαλιά, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝ.ΑΛ εξέδωσαν ανακοινώσεις που τάσσονται υπέρ της άμεσης γενίκευσης του μέτρου. Επικαλούνται μάλιστα τις προτάσεις των ειδικών ενώ εστιάζουν στην υποχρεώνει στην χρήση της μάσκας σε πολυκαταστήματα και εκκλησίες.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, «εδώ και έναν μήνα περιμένουμε μία εξήγηση από την κυβέρνηση για ποιο λόγο κατήργησε την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα πολυκαταστήματα». Σημειώνεται πως «σήμερα, αφού τα κρούσματα έχουν αυξηθεί ραγδαία, η κυβέρνηση τρέχει άρον άρον να επιβάλλει εκ νέου την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε μία σειρά από κλειστούς χώρους και καταστήματα λιανικής».

Μάλιστα η Κουμουνδούρου θέτει το ερώτημα: «Για ποιο λόγο, και παρά τις αντίθετες εισηγήσεις των ειδικών, η κυβέρνηση δεν προχωρά στην υποχρεωτική χρήση μάσκας και στις εκκλησίες, όπως κάνει εκ των υστέρων σε μια σειρά από χώρους μαζικής συνάθροισης; Εν μέσω πανδημίας, το εξαιρετικά σοβαρό θέμα της δημόσιας Υγείας δεν μπορεί να μετατρέπεται σε πεδίο πειραματισμών, παλινωδιών και πολιτικών τακτικισμών της κυβέρνησης».

Στον ίδιο μήκος κύματος κινείται και η ανακοίνωση που εξέδωσε το Κίνημα Αλλαγής. Όπως σημειώνει «από την στιγμή που οι ειδικοί εκτιμούσαν εδώ και μέρες, ότι η χρήση μάσκας πρέπει να είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους, η σχετική απόφαση της Κυβέρνησης κακώς καθυστέρησε». Μάλιστα προτείνει ότι «έστω και τώρα όμως πρέπει να εφαρμοστεί σωστά και χωρίς εξαιρέσεις. Στα θέματα της προστασίας της δημόσιας υγείας, αυτές δεν επιτρέπονται .Η Κυβέρνηση οφείλει να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε οι κανόνες προστασίας να τηρούνται και στους τόπους λατρείας. Αλλά και στις κάθε φύσεως ανεξέλεγκτες συγκεντρώσεις».

Ο Ανδρέας Ξανθός Eurokinissi

Θυμίζουμε ότι προ ημερών, ο αρμόδιος για την υγεία τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός είχε επισημάνει ότι δεν τίθεται δίλημμα μεταξύ υγειονομικής ασφάλειας και οικονομικής δραστηριότητας. Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «μόνο με προστασία της Δημόσιας Υγείας μπορεί να υπάρξει ανάκαμψη της οικονομίας και κάθε λογική «εκπτώσεων» στα υγειονομικά standards υπό την πίεση επαγγελματικών συμφερόντων (π.χ. κατάργηση της υποχρέωσης για μάσκα στα εμπορικά καταστήματα ή του περιορισμού των ατόμων στα καταστήματα εστίασης), μπορεί να συμβάλει στην ανεξέλεγκτη αναζωπύρωση της πανδημίας, η οποία θα πλήξει με τη σειρά της την αγορά, τον τουρισμό, τις θέσεις εργασίας και το εισόδημα των πολιτών»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα