Ο Κασσελάκης τίναξε στον αέρα το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάζεται σε 2'
Ο Κασσελάκης τίναξε στον αέρα το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ
Στέφανος Κασσελάκης EUROKINISSI

«Σε όποιον δεν αρέσει να φύγει από το κόμμα. Τέλος» διεμήνυσε στα μέλη του οργάνου. Αποχώρησαν 8 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας

Στον αέρα τινάχθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ αφού ο Στέφανος Κασσελάκης αντιμετώπισε διαφωνίες που καταγράφθηκαν με την φράση: «Σε όποιον δεν αρέσει να φύγει από το κόμμα. Τέλος, είπα, τέλος»!

Αιτία αποτέλεσε ο προβληματισμός που διατύπωσαν στελέχη του κόμματος όπως ο Σωκράτης Φάμελλος, η Όλγα Γεροβασίλη και ο Γιάννης Ραγκούσης. Οι δύο πρώτοι επισήμαναν ότι είναι αντιδεοντολογικό να γίνει το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τις ίδιες μέρες με τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Ζητώντας ουσιαστικά μια διευθέτηση τεχνικού χαρακτήρα ως προβληματισμό. Ο Γιάννης Ραγκούσης από την πλευρά του ζήτησε να γίνει γνωστή η εισήγηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις οργανωτικές αλλαγές που επιθυμεί για τον κόμμα.

Αυτά τα δύο ζητήματα φαίνεται πως ήταν αρκετά για να υπάρξει ένα …ξέσπασμα από την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη που – σύμφωνα με μαρτυρίες- σε ακραία αυταρχικό ύφος δήλωσε πως «σε όποιον δεν αρέσει να φύγει από το κόμμα. Τέλος, είπα, τέλος».

Μάλιστα ήταν τέτοιας ακρότητας η αντίδραση που ακόμη και ο Νίκος Παππάς που έως τώρα έχει στηρίξει τις επιλογές του Στέφανου Κασσελάκη, τον κάλεσε να ζητήσει συγνώμη από τα μέλη του οργάνου. Κάτι που ο Στέφανος Κασσελάκης αρνήθηκε.

Η εξέλιξη οδήγησε 8 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας να αποχωρήσουν (Ραγκούσης, Γεροβασίλη, Φλαμπουράρης, Ζαχαριάδης, Θεοχαρόπουλος, Καρκούλια, Συμεωνίδου, Νοτοπούλου)

Άγνωστη πλέον παραμένει η έκβαση των πραγμάτων. Με πολλά στελέχη να θεωρούν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης εκβιάζει τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ με την συμπεριφορά του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα