ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης “ντύθηκε” Τσίπρας

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης “ντύθηκε” Τσίπρας
Μήπως επι 4 χρόνια κυβερνούσε ο σωσία του Κ.Μητσοτάκη, αναρωτήθηκε σκωπτικά ο Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Απόπειρα καπηλείας των προτάσεών της "βλέπει" η Κουμουνδούρου στο πρόγραμμα της Ν.Δ. Τονίζει όμως πως γίνεται με "κούφιες υποσχέσεις" και δίχως αναφορά σε ακρίβεια και ιδιωτικό χρέος

Ο Μητσοτάκης «ντύθηκε ΣΥΡΙΖΑ», μεταφορικά και κυριολεκτικά, επισημαίνουν στην Κουμουνδούρου μετά την παράθεση από τον πρωθυπουργό του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας. Τονίζουν ότι στην χθεσινή του παρουσίαση όχι μόνον «πέταξε τη γραβάτα για να μην θυμίζει τον εαυτό του που όλοι θέλουν να ξεχάσουν», αλλά επιχειρεί να «μιμηθεί» την ατζέντα και τις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα. Έτσι, ενώ μέχρι τώρα κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ πως με όσα προτείνει οδηγεί την χώρα σε νέα μνημόνια, τώρα ανακοινώνει «παροχές» τις οποίες όμως μετακινεί στο …μακρινό μέλλον, ενώ ταυτόχρονα σιωπά για την ακρίβεια ή τα «κόκκινα δάνεια» και τους επερχόμενους πλειστηριασμούς.

Χαρακτηριστική ως προς αυτό ήταν η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στην προεκλογική ομιλία του στην Ιτέα. Τόνισε πως «ο κ. Μητσοτάκης παριστάνει τον πρωθυπουργό που ανέλαβε τις τελευταίες ημέρες και υπόσχεται καλύτερους μισθούς, ΕΣΥ και αποτελεσματικό κράτος». Αναρωτήθηκε μάλιστα «γιατί 4 χρόνια μας κυβερνούσε σωσίας του; Βγάζει τηλεοπτικά σποτάκια που ντύνεται ΣΥΡΙΖΑ και τάζει. Γιατί δεν τα έφτιαξε αυτά τα χρόνια; Όσο κ αι αν τάζει, όσο και να υποκρίνεται ο ελληνικός λαός ξέρει ποιο είναι το σχέδιό του».

Στον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν την αμεσότητα των προτάσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε αντίθεση με τις «κούφιες υποσχέσεις» της Νέας Δημοκρατίας που αφορούν το …τέλος της επόμενης τετραετίας. Θυμίζουμε ότι σε αυτές αναφέρθηκε για πολλοστή φορά ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας πως ειδικά για τους μισθούς είναι η «θέσπιση από την πρώτη μέρα 880 ευρώ και καθιέρωση αυτόματης, τιμαριθμικής αναπροσαρμογής ΑΤΑ για τους παλαιότερους, ξεπάγωμα των τριετιών αυξήσεις 10% στους δημόσιους υπαλλήλους. Για τους συνταξιούχους επιστροφή της 13ης συνταξης και επιστροφή των αναδρομικών που τους στερήσανε». Όπως ανέφερε «εμείς λέμε να δώσουμε ξανά στην τσέπη τους ευρώ, αυτό είναι το σχέδιό μας. Γιατί τα ευρώ 4 χρόνια μετά έχουν χάσει την αξία τους, παίρνεις τα μισά προϊόντα στο σούπερ μάρκετ, βάζεις λιγότερη βενζίνη».

Κουβέντα για ακρίβεια και ιδιωτικό χρέος

Στην Κουμουνδούρου επισημαίνουν παράλληλα την – καθόλου τυχαία- απουσία από το πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης των ζητημάτων που «καίνε» τους πολίτες. Δηλαδή την ακρίβεια αλλά και τα χρέη. Όπως τονίζεται άλλωστε στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ «ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε λέξη για την αισχροκέρδεια. Δεν είπε λέξη για το ιδιωτικό χρέος που έχει διογκωθεί επί των ημερών του κατά 40 δις. Δεν είπε λέξη για τη μεσαία τάξη που έχει καταντήσει να ζει με κουπόνια. Δεν είπε λέξη για τις ανισότητες που διευρύνουν οι πολιτικές του».

Έταζε

Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για αναξιοπιστία των όσων υπόσχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Υπενθυμίζεται ότι «το 2019 έταξε λιγότερους φόρους. Σε 4 χρόνια λεηλάτησε τη μεσαία τάξη με τους έμμεσους φόρους. Το 2019 έταξε καλύτερες συντάξεις. Σε 4 χρόνια στέρησε 7 δισ. από τους συνταξιούχους. Τώρα τάζει πάλι αυξήσεις στις συντάξεις. Το 2019 έταξε καλύτερες δουλειές. Σε 4 χρόνια οι εργαζόμενοι είδαν το διαθέσιμο εισόδημά τους να μειώνεται, απλήρωτες υπερωρίες, κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, έκρηξη των εργατικών δυστυχημάτων, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην 4η χειρότερη θέση στην απώλεια εισοδήματος στον ΟΟΣΑ. Τώρα τάζει πάλι καλύτερους μισθούς και ασφάλεια στην εργασία. Το 2019 έταξε ανάπτυξη και επενδύσεις. Σε 4 χρόνια το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών αυξήθηκε 10 φορές. Τώρα τάζει πάλι ανάπτυξη και επενδύσεις. Το 2019 έταξε επιτελικό κράτος. Σε 4 χρόνια το κράτος αλώθηκε από τους “γαλάζιους” στρατούς ρουσφετιών και το δημόσιο χρήμα λεηλατήθηκε από απευθείας αναθέσεις. Τώρα τάζει πάλι αξιοκρατία και αξιολόγηση».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα