ΣΥΡΙΖΑ: Πέρασε οριακά η πρόταση Κασσελάκη για αλλαγή προέδρου στην Κ.Ο.

Διαβάζεται σε 3'
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς και ο Σωκράτης Φάμελλος
Ο Νίκος Παππάς και ο Σωκράτης Φάμελλος Intime

Με 17 ψήφους υπέρ πέρασε η πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για αλλαγή προεδρείου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

Με ψήφους 17 υπέρ 12 κατά και 4 λευκά υπερψηφίστηκε από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη για την αλλαγή του προεδρείου της.

Στην ομιλία-εισήγησή του ο Στέφανος Κασσελάκης πρότεινε να αναλάβει ο Νίκος Παππάς τη θέση του επικεφαλής της ΚΟ “αδειάζοντας” έτσι κατ’ αυτόν τον τρόπο τον Σωκράτη Φάμελλο.

Ο μέχρι και σήμερα επικεφαλής αντέδρασε. Τόνισε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί και κάλεσε άπαντες να μπει η πρόταση σε ψηφοφορία όπως και τελικά έγινε.

Στη διαδικασία αποδείχθηκε ότι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είναι διχασμένη. Την πρόταση του προέδρου υπερψήφισαν 17 από τους 33 παρόντες βουλευτές ενώ 16 είτε καταψήφισαν είτε δήλωσαν απλά παρόντες.

Πως ψήφισαν οι 33

Δούρου ναι
Ακρίτα ναι
Αυλωνίτης ναι
Βέττα ναι
Γεροβασίλη όχι
Αποστολάκης ναι
Γαβρήλος ναι
Γιαννούλης όχι
Ζαμπάρας παρών
Θρασκιά ναι
Καλαματιανός όχι
Καραμέρος παρών
Κασιμάτη ναι
Κεδίκογλου όχι
Κόκκαλης ναι
Κόντοτολη όχι
Λινού όχι
Μάλαμα ναι
Μαμουλάκης παρών
Μεϊκόπουλος ναι
Μπάρκας όχι
Νοτοπούλου όχι
Ξανθόπουλος όχι
Παναγιωτόπουλος όχι
Παπαηλιού παρών
Παππάς Ν ναι
Παππάς Π ναι
Πουλού ναι
Σαρακιώτης ναι
Τζάκρη ναι
Φάμελλος όχι
Χριστίδου ναι
Ψυχογιός όχι

Παππάς: Το αποτέλεσμα είναι καθαρό

Ο Ν. Παππάς έκανε και την πρώτη δήλωσή του ως επικεφαλής της ΚΟ: “Θέλω να ευχαριστήσω καταρχάς τον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη, για την τιμητική πρόταση προς το πρόσωπό μου και τα πρόσωπα για τη στελέχωση του προεδρείου της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Να ευχαριστήσω όλους/ες τους/τις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για τη δημιουργική συζήτηση, ανεξαρτήτως της τοποθέτησής τους και να υποσχεθώ ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις μαζί με όλα τα μέλη της ΚΟ για σταθεί η κοινοβουλευτική ομάδα στο ύψος των περιστάσεων, να κάνει πράξη την ανάγκη για οργανωμένη εξωστρέφεια του κόμματος και την υπέρβαση των όποιων δυσκολιών έχουν παρουσιαστεί το τελευταίο διάστημα.
Έχουμε όλο το ιδεολογικό και πολιτικό οπλοστάσιο, έχουμε την υποχρέωση να δίνουμε χώρο στις δημόσιες τοποθετήσεις μας ώστε οι προγραμματικές μας θέσεις να ακούγονται, να αξιολογούνται από τον λαό και αυτό θα κάνουμε”.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ο Νίκος Παππάς είπε: «Είναι ένα αποτέλεσμα καθαρό, ένα αποτέλεσμα δημοκρατικό, ένα αποτέλεσμα που μας δίνει την εντολή να πάμε όλοι/όλες μαζί παρακάτω. Από αυτή τη στιγμή και μετά δεν έχει καμία σημασία το τι ψήφισε ο/η κάθε βουλευτής. Όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ενωμένοι, με οδηγό τις συλλογικές μας αποφάσεις μπορούμε να φέρουμε τα θετικά αποτελέσματα για την κοινωνία».

Στελέχη που πρόσκεινται στους 87 τέλος ανέφεραν ότι “ο Πρόεδρος δεν έχει πλειοψηφία αφού την πρότασή του ψήφισαν 17 από τους 35 βουλευτές”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα