ΣΥΡΙΖΑ: Πυρ ομαδόν κατά Κασσελάκη στην ΠΓ – Για σχέδιο διάλυσης μιλά η Γεροβασίλη, για “αδολφοχιτλερισμό” ο Πολάκης

Διαβάζεται σε 4'
ΣΥΡΙΖΑ: Πυρ ομαδόν κατά Κασσελάκη στην ΠΓ – Για σχέδιο διάλυσης μιλά η Γεροβασίλη, για “αδολφοχιτλερισμό” ο Πολάκης
INTIME

Αναμένεται απόφαση που θα ασκεί σφοδρή κριτική σε όσα κάνει ο έκπτωτος. Δεν τέθηκε θέμα αναβολής του συνεδρίου.

Σφοδρή κριτική από τους «87» αλλά και τον Παύλο Πολάκη στις πρακτικές που ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης καταγράφονται στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αναμένεται να καταλήξει σε ανάλογου πνεύματος απόφαση.

Η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε πως «ο Κασσελάκης έχει σχέδιο που ξετυλίγεται από τις ευρωεκλογές και συνεχίζει» με στόχο «να κρατήσει τμήμα των μελών και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, διαλύοντας επί της ουσίας ότι ξέρουμε μέχρι σήμερα και πολιτικά και οργανωτικά με δεξιά στροφή ή το plan b το οποίο το δοκιμάζει μέσω της πλατφόρμας είναι για δικό του κόμμα. ⁠Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ οφείλει να αμυνθεί στην επίθεση».

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος επισήμανε πώς «είναι απαράδεκτοι οι προπηλακισμοί των υποστηρικτών του Κασσελάκη στην Κ.Ε., στις οργανώσεις στον προσυνεδριακό διάλογο και παντού. Όσοι επιχειρήσατε τεχνητά να πετύχετε έλλειψη απαρτίας και αποτύχατε, προσπαθήσατε να υπονομεύσετε την δημοκρατική λειτουργία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Στέφανος Κασσελάκης επιμένει πάρα τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων να λέει ότι είναι πρόεδρος. Και για το εξώδικο λέει ότι καλώς το έκανε. Και προσβάλλει την Κ.Ε. καθημερινά. Την ίδια Κ.Ε. που τον στήριζε έως τον Σεπτέμβριο και τότε ήταν καλή. Μετά έγινε απονομιμοποιημένη. Δεν μπορεί να αποδεχθεί τους κανόνες της Δημοκρατίας. Η δημιουργία διαδικτυακής πλατφόρμας είναι άλλο ένα πρωτοφανές γεγονός, μια επιλογή ρήξης του Στέφανου Κασσελάκη με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Επιβεβαιώνει καθημερινά με όσα κάνει και λέει ότι ορθώς υπήρξε η άρση της εμπιστοσύνης και δεν εγκρίνεται η υποψηφιότητα του».

Σε ανάλογο πνεύμα και η τοποθέτηση του Γιάννη Ραγκούση. Σημείωσε ότι «είναι απολύτως ξεκάθαρος ο Κασσελάκης. Είναι σαφές τι επιδιώκει: Επιδιώκει την απαξίωση του ΣΥΡΙΖΑ ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει στη δημιουργία δικού του κόμματος που δεν θα έχει τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ως ισχυρό ανταγωνιστή. Διαδεδομένη στρατηγική στο χώρο των επιχειρήσεων εδώ και δεκαετίες. Υπό αυτήν την έννοια, ποιο είναι το μείζον ερώτημα και δίλημμα που τίθεται, για κάθε μέλος για κάθε φίλο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ; Δεν είναι ποια είναι η αρμοδιότητα του συνεδρίου. Ούτε αν είναι αμετάκλητη η απόφαση της απόρριψης της υποψηφιότητας του Κασσελάκη. Ούτε εάν το εξώδικο και η ποινικοποίηση την κομματικής ζωής είναι απολύτως καταδικαστέα. Ούτε εάν είναι πρωτοφανής και απολύτως απορριπτέα η επίσημη και διακηρυγμένη δολιοφθορά και το μποϋκοτάζ των δημοκρατικά εκλεγμένων οργάνων, μέσα από την τεχνητή αποτροπή απαρτίας. Όλα τα παραπάνω είναι σοβαρά ερωτήματα. Όμως, το υπέρτερο ερώτημα ή δίλημμα που τίθεται σε κάθε φίλο και μέλος του κόμματος είναι το ή ΣΥΡΙΖΑ ή Κασσελάκης».

Μεγάλης σφοδρότητας ήταν η επίθεση του Παύλου Πολάκη ο οποίος χαρακτήρισε τις απόψεις του Στέφανου Κασσελάκη «αδολφοχιτλερισμό». Απευθυνόμενος στην πλειοψηφία της Π.Γ ανέφερε ότι «την έχετε κάνει τη μ@@@@@σας και τον έχετε κάνει «πληγωμένο πρίγκηπα», εσείς οι 87, οι 100. Αν έρθει, όμως, κανονικός κόσμος να ψηφίσει, αυτό το πράγμα, πρόεδρος δεν βγαίνει. Όσα λέει και κάνει ο Κασσελάκης ομοιάζουν με τον “αδολφοχιτλερισμό”». Φέρεται επίσης να χαρακτήρισε τον Στέφανο Κασσελάκη «εγωπαθή νάρκισσο».

Όσον αφορά στη μειοψηφία των μελών της Π.Γ που στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη (Θ.Τζάκρη, Π.Ρήγας, Ν.Σκορίνης) επέμειναν στην θέση ότι το θέμα των υποψηφιοτήτων θα είναι αντικείμενο του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Θέση για την οποία πληροφορίες θέλουν να ήρθαν σε σύγκρουση με τον Νίκο Παππά και άλλα μέλη του οργάνου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα