ΣΥΡΙΖΑ: Προσεκτικές αποστάσεις από τον Πολάκη για τα εμβόλια

Διαβάζεται σε 2'
Ο Παύλος Πολάκης
Ο Παύλος Πολάκης Dimitris Kapantais / SOOC

Πώς σχολίασε τα όσα έχει υποστηρίξει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά

Τις αποστάσεις της από τον Παύλο Πολάκη και τις θέσεις του για τα εμβόλια προσπαθεί να κρατήσει η Κουμουνδούρου, με προσεκτικές όμως κινήσεις. Αυτό προέκυψε από την ενημέρωση που παραχώρησε η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος.

Η Βούλα Κεχαγιά «άδειασε» τον τομεάρχη Διαφάνειας λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν κυβέρνηση, αλλά και σήμερα τάσσεται «ανεπιφύλακτα υπέρ των εμβολιασμών».

Παράλληλα, όμως, δεν θέλησε να σχολιάσει την εντονότατη αντιπαράθεση που είχε για το ίδιο θέμα ο Παύλος Πολάκης με τον Γρηγόρη Γεροτζιάφα (σύμβουλο για ζητήματα δημόσιας υγείας του Αλέξη Τσίπρα). Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος τύπου, δεν επιθυμεί να σχολιάσει την κόντρα ενός στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ με ένα πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής που βρίσκονται στην επικαιρότητα η Βούλα Κεχαγιά τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένει ενημέρωση στο πλαίσιο της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για την συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν. Σχολίασε πως «από την αισιοδοξία για προσφυγή στην Χάγη και τους πανηγυρισμούς για τη Διακήρυξη των Αθηνών, φτάσαμε στις «αυταπάτες» ως σχόλιο της ελληνικής κυβέρνησης για την επίλυση των διαφορών με την Τουρκία. Η χθεσινή συνάντηση στην Άγκυρα κατέδειξε απλώς τις διαφωνίες μας σε μείζονα θέματα. Δεν έγιναν βήματα προς τα μπρος. Ο Τούρκος Πρόεδρος επανέλαβε προκλητικά  τα περί τουρκικής μειονότητας κι εμφανίστηκε  ως θεματοφύλακας της πολιτιστικής κληρονομιάς σε σχέση με την μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί.Ο Έλληνας πρωθυπουργός εμφανίστηκε άβουλος και αμήχανος και αντέδρασε  χλιαρά και στα δυο θέματα. Για το Κυπριακό δεν δόθηκαν εξηγήσεις  στα περί εξεύρεσης λύσης στη βάση των πραγματικοτήτων όπως ειπώθηκε από τον Πρόεδρο της Τουρκίας, που υπάρχουν στο νησί».

Επίσης, η Βούλα Κεχαγιά επανέλαβε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει να φέρει στην Βουλή τα 3 μνημόνια συνεργασίας που απορρέουν από την Συμφωνία των Πρεσπών, προκειμένου να τοποθετηθεί επ΄ αυτής της πρωτοβουλίας η Νέα Δημοκρατία. Επίσης, στις κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ θα περιληφθεί και πρόταση νόμου για την φορολογία.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα