ΣΥΡΙΖΑ: Το πρωί της Κυριακής η μυστική ψηφοφορία για την πρόταση μομφής

Διαβάζεται σε 2'
ΣΥΡΙΖΑ: Το πρωί της Κυριακής η μυστική ψηφοφορία για την πρόταση μομφής
SOOC

Με κάλπη το πρωί της Κυριακής (8/9) θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Την Κυριακή θα διεξαχθεί τελικά η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά τις ομιλίες των μελών του οργάνου, το σώμα κλήθηκε να αποφασίσει με ποιο τρόπο θα γίνει η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής, με μυστική ή φανερή διαδικασία δηλαδή.

Η πλειοψηφία αποφάσισε πως η διαδικασία της ψηφοφορίας θα είναι μυστική. Συγκεκριμένα, 122 μυστική, 86 φανερή και 4 λευκό. Αυτό αποτελούσε εξ αρχής επιδίωξη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης και συνιστά ήττα των προεδρικών. Ψήφισαν συνολικά 212 παρόντες.

Οι υποστηρικτές του Κασσελάκη έλεγαν ότι δεν είναι δυνατόν μία τέτοια ψηφοφορία να μην γίνει φανερά, άλλωστε, όπως ανέφεραν, έτσι γίνεται και στη Βουλή. Οι της εσωκομματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι τα μέλη θα ψηφίσουν περισσότερο ελεύθερα αν τηρηθεί μυστικότητα.

Πριν τη σχετική ψηφοφορία, υπήρξαν και τοποθετήσεις. Τρεις επιχειρηματολόγησαν υπέρ της μυστικής ψηφοφορίας και τρεις υπέρ της φανερής. 

SOOC

Εν συνεχεία επικράτησε πανδαιμόνιο για το πότε θα γίνει η κρίσιμη ψηφοφορία. Αρχικά υπήρξε η πληροφόρηση ότι θα διεξαχθεί το Σάββατο μέχρι αργά το βράδυ. Μετά όμως το προεδρείο αποφάσισε η ψηφοφορία να διεξαχθεί την Κυριακή το πρωί από τις 10 μέχρι τη 1 το μεσημέρι. Προκλήθηκαν αντιδράσεις αλλά η απόφαση αυτή παρέμεινε.

Για στελέχη που απουσιάζουν είτε λόγω άλλης κομματικής δραστηριότητας, είτε λόγω ασθένειας θα δοθεί δικαίωμα ψήφου από το τηλέφωνο. Μετά το πέρας, θα ανακοινωθεί το αποτέλεσμα.

Λίγο μετά τις 21:30 υπήρξε πληροφορία ότι θα μιλήσει εκ νέου ο Στέφανος Κασσελάκης. Εν τέλει αυτό δεν έγινε μετά και από αντίδραση της άλλης πλευράς αφού δεν προβλέπεται δεύτερη τοποθέτηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα