ΣΥΡΙΖΑ: Σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης πριν την ΚΕ

Διαβάζεται σε 3'
Στέφανος Κασσελάκης Παύλος Πολάκης
Στέφανος Κασσελάκης Παύλος Πολάκης SOOC, INTIME NEWS

Χαρακτήρα πολύ μεγάλης πολιτικής σύγκρουσης αναμένεται να λάβει η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Η μάχη χαρακωμάτων (και μέχρις εσχάτων) δεν θα αποφευχθεί, όπως όλα δείχνουν, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Αντιθέτως, θα είναι σφοδρή και πολυμέτωπη.

Την Τρίτη διαφάνηκε ότι ο Παύλος Πολάκης, παρά την επιστροφή του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος (μετά την πρόσφατη διαγραφή του) δεν έχει διάθεση να θάψει το τσεκούρι του πολέμου. Πλέον, μπορεί να αισθάνεται και δικαιωμένος με τις τελευταίες εξελίξεις, άρα και πιο δυνατός.

Ως προς την επιρροή του στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμάται. Δεν αποτελεί φυσικά πλειοψηφική τάση στο όργανο αλλά είναι δεδομένο ότι ο βουλευτής Χανίων έχει δεκάδες υποστηρικτές στην ΚΕ (περισσότερους από 30 κατά ορισμένες πηγές, κατά άλλους ακόμα πιο πολλούς).

Θα σηκώσει το γάντι ο Χανιώτης πολιτικός για να υποβάλλει πρόταση μομφής κατά του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη; Αυτό το ενδεχόμενο φαντάζει πλέον πιθανό, αρκεί να δει κανείς τις τελευταίες δημόσιες τοποθετήσεις του Παύλου Πολάκη. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το αμέσως προσεχές διάστημα θα γίνει προσπάθεια επηρεασμού του προς την αντίθετη κατεύθυνση, δουλειά που όπως όλα δείχνουν θα αναλάβει ο επικεφαλής της ΚΟ Νίκος Παππάς.

Το άλλο μέτωπο έχει να κάνει φυσικά με τους 87 οι οποίοι φαίνεται ότι βρίσκονται σε ξεκάθαρη τροχιά σύγκρουσης με τον Στέφανο Κασσελάκη και το προεδρικό περιβάλλον.

Προσώρας δεν υπάρχει απόφαση για τη γραμμή που θα “κατεβάσουν” στην ΚΕ. Οι πολιτικές ζυμώσαεις στις τάξεις τους όμως είναι καθημερινές. Τo ΝEWS 24/7 έχει ξαναγράψει ότι στο τραπέζι των συζητήσεων έχει πέσει η πρόταση για κατάθεση πρόταση μομφής εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη, ωστόσο η τελική απόφαση θα παρθεί προς το τέλος της εβδομάδας και ανάλογα με τις εξελίξεις (που στον πλανήτη ΣΥΡΙΖΑ είναι πάντα απρόβλεπτες τους τελευταίους μήνες).

Η προεδρική πλευρά μοιάζει να βρίσκεται σε θέση άμυνας. Ουδείς μπορεί να βάλει στο χέρι του στη φωτιά ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει ξεκάθαρη πλειοψηφία στο όργανο της Κεντρικής Επιτροπής. Τα χαρτιά κρατούνται κλειστά αλλά τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα.

Πολλές φορές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει δημοσίως ότι δεν φοβάται μία νέα διαδικασία για την εκλογή αρχηγού. Θα σηκώσει το γάντι το προσεχές Σαββατοκύριακο αν του το πετάξουν; Οι απαντήσεις δεν θα καθυστερήσουν πολύ.

Σημειώνεται απλώς ότι αν η οποιαδήποτε πρόταση μομφής προς το πρόσωπο του προέδρου γίνει αποδεκτή από το σώμα της Κεντρικής Επιτροπής το κόμμα, βάσει καταστατικού, οδηγείται σε έκτακτο συνέδριο. Αν πράγματι συμβεί κάτι τέτοιο, οι προβλέψεις για την τελική κατάληξη θα είναι τρομερά δύσκολες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα