ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζει τα υπονοούμενα ο Κασσελάκης, κλιμακώνονται οι αντιδράσεις

Διαβάζεται σε 4'
συριζα
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου Eurokinissi

Μια ακόμη θερμή εβδομάδα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αναμένεται συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και αντιπαράθεση εφ’ όλης της ύλης

Μια ακόμη επώδυνη όσο και εσωστρεφή εβδομάδα αναμένεται να περάσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία για το ακανθώδες θέμα των οικονομικών του κόμματος, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης επιμένει στην τακτική των αιχμών εναντίον όσων αμφισβητούν τις επιλογές του ενώ παραμένουν τα υπονοούμενα  για τον Αλέξη Τσίπρα.

Υπονοούμενα

Χαρακτηριστική είναι η τελευταία του συνέντευξη όπου ερωτώμενος για τις αναφορές του σε «μαύρα λεφτά» σημειώνει πως «έχω ξεκαθαρίσει ότι οι αναφορές μου σε μαύρο χρήμα δεν αφορούσαν στο δικό μας κόμμα». Προσθέτει όμως πως «σε ό,τι με αφορά, μπορώ να μιλήσω για την περίοδο που είμαι πρόεδρος του κόμματος και να διαβεβαιώσω ότι όσο ηγούμαι του ΣΥΡΙΖΑ, καμία μαύρη σακούλα δεν έχει περάσει και δεν θα περάσει το κατώφλι της Κουμουνδούρου».

Παράλληλα αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα επισημαίνει ότι «στο ΣΥΡΙΖΑ έχουμε ανάγκη τη μέγιστη δυνατή ενότητα και ομοψυχία, για να είμαστε αποτελεσματικοί στον αγώνα για την ανατροπή της Δεξιάς και σε αυτή την προσπάθεια για τη μέγιστη δυνατή ενότητα προσδοκώ από τον Αλέξη Τσίπρα να δίνει το παράδειγμα, ως ιστορικός ηγέτης του χώρου».

Αυτά ενώ οι επικρίσεις προς τον Αλέξη Τσίπρα είναι καταφανείς στο διαδίκτυο. Εκεί που ανώνυμοι και επώνυμοι λογαριασμοί που στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη, βάλουν συνεχώς εναντίον της περιόδου της προεδρίας του πρώην πρωθυπουργού. Με αναφορές που στην πιο «light» εκδοχή μιλούν για «ατολμία» του Αλέξη Τσίπρα να κάνει αλλαγές στο κόμμα, φτάνοντας ως το σημείο να μιλούν για εναγκαλισμό με συμφέροντα που προωθούν την συζήτηση περί κεντρο-αριστεράς.

Θυμίζουμε μάλιστα ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο Στέφανος Κασσελάκης απέρριψε πρόταση που κατατέθηκε στην Πολιτική Γραμματεία προκειμένου να υπάρξει κατηγορηματική δήλωση για τα ζητήματα που αφορούν θέματα διαφάνειας στον ΣΥΡΙΖΑ. Παρότι αυτή προτάθηκε με κείμενο από 8 μέλη του οργάνου.

Πιο επιθετική ρητορική καταγράφεται από τον Στέφανο Κασσελάκη προς τα 87 στελέχη του κόμματος που έχουν υπογράψει το κείμενο που αμφισβητεί βασικές επιλογές της Κουμουνδούρου, όπως οι οργανωτικές αλλαγές, τα ζητήματα που αφορούν την κεντροαριστερά και η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Αν και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να αναφέρει ότι οι πολιτικές διαφωνίες συζητούνται με πολιτισμένο τρόπο, σημειώνει ότι αυτές «πρέπει να έχουν πολιτική βάση κι όχι να στηρίζονται σε ιδιοτέλειες και απωθημένα».

Τα οικονομικά

Όπως προαναφέραμε τα οικονομικά του κόμματος αναμένεται να συζητηθούν στην επόμενη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Αυτή αναμένεται να γίνει από την Τρίτη και μετά, μια και νωρίτερα  θα πρέπει να συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή που συστήθηκε από την Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης επιμένει να δηλώνει ότι θα απαιτηθούν «επώδυνες» και «δύσκολες» αποφάσεις. Όμως ήδη φαίνεται να έχει προκαλέσει σημαντικές αντιδράσεις, αφού χωρίς να έχει ληφθεί καμία απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας, στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» φαίνεται  να «τρέχει» πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου εργαζομένων με εργαζόμενους να έχουν ήδη αποχωρήσει, υπό την πίεση μιας πιθανής απόλυσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι μονομερείς αυτές πρακτικές έχουν εξοργίσει μέλη της Πολιτικής Γραμματείας που αναμένεται να θέσουν με ένταση το συγκεκριμένο ζήτημα. Όπως και συνολικά το θέμα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Κλιμάκωση

Συνολικά η εικόνα που παρουσιάζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι αυτό της συνεχούς κλιμάκωσης των εντάσεων στο εσωτερικό του. Με την πλευρά Κασσελάκη να προχωρά στην υλοποίηση συγκεκριμένων επιλογών και απώτερο στόχο την διαμόρφωση μιας νέας οργανωτικής δομής που θα δίνει πλήρη κυριαρχία στον πρόεδρο του κόμματος.

Παράλληλα όσοι αντιστρατεύονται αυτές τις επιλογές φαίνεται πώς πλεόν συγκροτούν ένα στιβαρό «μπλόκ» με σημαντικές δυνατότητες. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι η τριάδα στελεχών Διονύσης Τεμπονέρας- Χάρης Τσιόκας και Αντώνης Κοτσακάς έχουν παραιτηθεί από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. Διατυπώνοντας την δική τους πλατφόρμα για την άμεση ανάγκη έναρξης διαλόγου ανασύνθεσης της κεντροαριστεράς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα