ΣΥΡΙΖΑ: Σκηνικό ρήξης στην Πολιτική Γραμματεία

Διαβάζεται σε 2'
Ο Σ. Κασσελάκης προσερχόμενος στην Κουμουνδρούρου
Ο Σ. Κασσελάκης προσερχόμενος στην Κουμουνδρούρου INTIME

Συνεχίζεται η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία εκπροσώπων των εργαζομένων της εφημερίδας “Αυγή”.

Εικόνα ρήξης καταγράφεται, όπως όλα δείχνουν, στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, αφού τα μέλη του οργάνου που έχουν συνυπογράψει το λεγόμενο «Κείμενο των 87» φέρονται να έχουν καταψηφίσει την εισήγηση που κατέθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης για τις αλλαγές στο κόμμα.

Κατά της εισήγησης έχουν ταχθεί η Όλγα Γεροβασίλη, η Ζωή Καρκούλια, η Ελένη Συμεωνίδου, η Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Αν και δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη το περιεχόμενο της εισήγησης του προέδρου, ο Στέφανος Κασσελάκης στην τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη παρέπεμψε στην σχετική ανάρτηση που έχει κάνει προ ημερών. Εκεί, προτείνει την κατάργηση των έως τώρα ενδιάμεσων οργάνων (Πολιτική Γραμματεία και Κεντρική Επιτροπή) και την αντικατάστασή τους από μικρότερα και ευέλικτα, που πιθανότατα θα ορίζονται με ευθύνη του προέδρου.

Επίσης, τη θεσμοθέτηση 3 θητειών για τους βουλευτές και σειρά άλλων μέτρων που κατά την εκτίμηση πολλών στελεχών οδηγούν σε ένα απολύτως προσωποπαγές κόμμα.

Έτσι, τα πρώτα δείγματα καταδεικνύουν ένα σκηνικό αντίθεσης στο εσωτερικό του κόμματος με τον Στέφανο Κασσελάκη να έχει προειδοποιήσει πως όποιοι αντιτίθενται με τις καταστατικές αλλαγές θα πρέπει «να βρούν εναλλακτικές για τους εαυτούς τους». Στην Πολιτική Γραμματεία θα παραβρεθούν σε λίγο αντιπρόσωποι των εργαζομένων της εφημερίδας «Αυγή», προκειμένου να απαιτήσουν την επανακυκλοφορία του φύλου, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, την καταβολή μισθών και δεδουλευμένων καθώς και ένα σαφές σχέδιο βιωσιμότητας της εφημερίδας.

 

Στους εργαζόμενους της Αυγής δεν έχει καταβληθεί ο μισθός Ιουνίου και μισθοί 10 μηνών σωρευμένα χρέη από το παρελθόν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα