ΣΥΡΙΖΑ: Τίποτε δεν θα μένει αναπάντητο, για το χθες αλλά κυρίως το σήμερα

ΣΥΡΙΖΑ: Τίποτε δεν θα μένει αναπάντητο, για το χθες αλλά κυρίως το σήμερα
Με τις ενώσεις καταναλωτών, ΙΝΚΑ και ΕΚΠΟΙΖΩ συναντιέται σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Προσπάθεια της Ν.Δ να βγούν εκτός ατζέντας τα προβλήματα της ακρίβειας και των ανατιμήσεων μέ αναφορές στο 2015 βλέπουν στην Κουμουνδούρου. Θα απαντούν όμως σε όλα

Τίποτε δεν θα μένει αναπάντητο. Είτε αφορά το παρελθόν και την διάσωση της χώρας από την χρεοκοπία που την οδήγησε η κυβέρνηση Σαμαρά, είτε αφορά το παρόν και την προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να κρύψει την αποτυχία της στο θέμα της ακρίβειας. Αυτή την τακτική επιλέγει η Κουμουνδούρου βλέποντας την κυβέρνηση να επιδιώκει να πόλωση στην βάση των όσων έγιναν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κι έτσι να αλλάξει την ατζέντα από τα προβλήματα που ταλανίζουν τους πολίτες.

Οι επιτελείς του ΣΥΡΙΖΑ διαβάζουν καθαρά την πρόθεση του Μεγάρου Μαξίμου να «τραβήξει τα βλέμματα» από το ζήτημα των ανατιμήσεων σε ενέργεια, καύσιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Όπως και την προσπάθεια της κυβέρνησης να «σβήσει» μόνον από τους λογαριασμούς του ρεύματος και όχι από τις πραγματικές χρεώσεις την ρήτρα αναπροσαρμογής.

Για τον λόγο αυτό ο Αλέξης Τσίπρας θα επιμείνει ακριβώς στα ζητήματα αυτά με παρεμβάσεις του μέσα στην εβδομάδα. Έτσι σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των ενώσεων καταναλωτών, ΙΝΚΑ και ΕΚΠΟΙΖΩ όπου θα συζητηθούν τα ζητήματα που σχετίζονται με τις ανατιμήσεις. Παράλληλα δεν αποκλείεται ο Αλέξης Τσίπρας να παρέμβει τις επόμενες ημέρες και στην Βουλή, οπότε και θα συζητηθεί η περίφημη τροπολογία με την οποία η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι καταργεί την ρήτρα αναπροσαρμογής στα ενεργειακά τιμολόγια.

Θυμίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ για την νομοθετική ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση έχει επισημάνει ότι «αποτελεί κοροϊδία αντίστοιχη – ίσως και μεγαλύτερη – με τη δήθεν φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών. Διότι η τροπολογία αναστέλλει τη ρήτρα, ενσωματώνοντάς την στην κυμαινόμενη τιμή που θα αλλάζει κάθε μήνα. Άρα η ρήτρα θα υπάρχει, αλλά απλά οι πολίτες δεν θα τη βλέπουν».

Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας, στην συνέντευξη που παραχώρησε στην Εφημερίδα των Συντακτών, αναφέρθηκε στα θέματα της ακρίβειας και την αντίθεση που δημιουργούν με τα «Πόθεν Έσχες» των μελών της κυβέρνησης. Όπως επισήμανε «την ώρα που τα νοικοκυριά δεν έχουν να βγάλουν την 4η βδομάδα του μήνα έχουμε έναν πρωθυπουργό που δηλώνει ότι «το χρήμα δεν είναι το παν» αλλά μαζί με τους υπουργούς του κατέχουν συνολικά 829 ακίνητα, 17 εκατ. ευρώ καταθέσεις και 13 εκατ. ευρώ δάνεια».

Ξανα-γράψιμο της ιστορίας

Παράλληλα στον ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνουν μια κυβερνητική επιχείρηση «ξανα-γραψιματος της ιστορίας» η οποία σταδιακά ξεδιπλώνεται και αφορά την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτήν εντάσσουν και την πρόσφατη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την οποία αναφέρθηκε στο καλοκαίρι του 2015 καθώς και ανάλογες αναφορές στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Στην Κουμουνδούρου την θεωρούν τμήμα της προεκλογικής τακτικής της Ν.Δ και της βούλησης της να φτάσει έως τις πρόωρες κάλπες χωρίς στην πολιτική ατζέντα να κυριαρχούν οι σημερινές συνθήκες και τα ξεκάθαρα δείγματα της αποτυχίας της.

Παρόλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σκοπεύει να αφήσει τίποτε να … «πέσει κάτω». Το κατέστησε άλλωστε σαφές με την ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη. Θύμιζε πως «η κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου της οποίας ήταν πρωτοκλασάτος υπουργός παρέδωσε το 2015 στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ 21 δισεκατομμύρια αποπληρωμές, χωρίς ταμειακά διαθέσιμα και πρόσβαση στις αγορές» προσθέτοντας ότι «παρέλαβε το 2019 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την χώρα εκτός μνημονίων, με ρυθμισμένο χρέος, πρόσβαση στις αγορές, 10 συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης και 37 δισεκατομμύρια στα δημόσια ταμεία.Ότι η απόφαση για την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία είχε ληφθεί τον Αύγουστο του 2018 επί ΣΥΡΙΖΑ και είχε οριστεί για τον Αύγουστο του 2022, ώστε να μπορεί σήμερα ο ίδιος με γελοίους πανηγυρισμούς να την εμφανίζει τάχα ως δικό του επίτευγμα».

Τα θέματα αυτά σχολίασε στην προαναφερθείσα συνέντευξή του και ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας ότι «αυτή η κυβέρνηση και η επόμενη κυβέρνηση και η μεθεπόμενη κυβέρνηση δεν θα χρειαστεί νέο μνημόνιο διότι υπήρξε μια κυβέρνηση που ρύθμισε το χρέος και έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια. Πιστεύω οριστικά, γιατί θέλω, όπως είπα πιο πριν, να πιστεύω ότι αυτός ο κύκλος έχει κλείσει για την Ευρώπη. Αλλά ειδικά για την Ελλάδα, το μεγάλο πλεονέκτημα της χώρας είναι η ρύθμιση του χρέους, ότι έχουμε ακόμα για 7-8 χρόνια έναν καθαρό διάδρομο πολύ χαμηλών αποπληρωμών».

Στο δίλημμα των επικείμενων εκλογών αναφέρθηκε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος Eurokinissi

Όλα αυτά ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση παραμένει σε καθεστώς προεκλογικής προετοιμασίας διαβλέποντας πρόωρες εκλογές το ερχόμενο Φθινόπωρο. Στο ζήτημα αυτό αναφέρθηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Δημήτρης Τζανακόπουλος που έχει επιφορτιστεί με την κατάρτιση του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Εκτίμησε αναφερόμενος στο εκλογικό δίλημμα ότι «ο κόσμος έχει γνώση και εμπειρία από τα τελευταία τρία χρόνια ,βλέπει τους λογαριασμούς του ρεύματος του, βλέπει τους μισθούς του να αποψιλώνονται μέρα με τη μέρα και θα κληθεί να επιλέξει αν θέλει προοδευτική διακυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα ή αν θέλει να συνεχίσει την καταστροφική του θητεία ο κ. Μητσοτάκης».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα