ΣΥΡΙΖΑ: Τώρα θέλει να “υποκλέψει” και την στήριξη των βουλευτών του ο Μητσοτάκης

ΣΥΡΙΖΑ: Τώρα θέλει να “υποκλέψει” και την στήριξη των βουλευτών του ο Μητσοτάκης
Αναπάντητη παραμένει η πρόκληση του Αλέξη Τσίπρα πρός τον Κυριάκο Μητσοτάκη για αντιπαράθεση στην Βουλή. Θα ακολουθήσουν πιθανότατα και άλλες Eurokinissi

Πως ερμηνεύουν στην Κουμουνδούρου την συνέντευξη του πρωθυπουργού αλλά και την προσπάθεια του να εμπλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ στην επιχείρηση εκβιασμού της κοινοβουλευτικής του ομάδας

Μια προσπάθεια διάσωσης του Κυριάκου Μητσοτάκη σε πλήρη εξέλιξη, θεωρούν πως παρακολουθούν στην Κουμουνδούρου, αποτιμώντας την χθεσινή συνέντευξη-απολογία του πρωθυπουργού, στην οποία για δεύτερη συνεχόμενη φορά δεν θέλησε να έρθει αντιμέτωπος στην Βουλή με τον Αλέξη Τσίπρα. Θυμίζουμε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για την περίφημη λίστα των υπό παρακολούθηση προσώπων.

Ώς προσπάθεια διαφυγής από το σκάνδαλο των υποκλοπών αποτιμουν την συνέντευξη Μητσοτάκη στην Κουμουνδούρου Eurokinissi

Στον ΣΥΡΙΖΑ είχαν ήδη από την Κυριακή διαβλέψει την «διάθεση» της περιβάλλοντος του Κυριάκου Μητσοτάκη να προσπαθήσει να ξεφύγει από τον «κλοιό» που κλείνει ολοένα περισσότερο γύρω του, μέσω του εκβιασμού μιας ψήφου εμπιστοσύνης των βουλευτών του. Υπό το πρίσμα αυτό λοιπόν ερμηνεύουν την «πρόκληση» που απεύθυνε προς τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας. Θεωρούν πως ο πρωθυπουργός θέλησε με αυτό τον τρόπο να πετύχει δύο στόχους: Ο πρώτος είναι να «κλείσει» την συζήτηση για τις υποκλοπές με μία τέτοια κοινοβουλευτική διαδικασία ενόψει των αποκαλύψεων που έπονται, χωρίς μάλιστα ο ίδιος να προκαλέσει την σχετική συζήτηση. Η δεύτερη είναι να εγκλωβίσει τους υπουργούς και βουλευτές που ενώ είναι ιδιαίτερα σκεπτικιστές απέναντι σε όσα αποκαλύπτονται δεν θα μπορούσαν στην παρούσα φάση να κάνουν το βήμα της καταψήφισης της κυβέρνησης.

Προφανώς η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θέλησε να …διευκολύνει την τακτική αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Έτσι «κρατά» το «άσσο στο μανίκι» της κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας σε διαφορετική πολιτική συγκυρία. Όπως είναι εμφανές ό ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει την πολιτική και κοινοβουλευτική πίεση για το θέμα των υποκλοπών. Είτε μέσω των προκλήσεων με επίκαιρες ερωτήσεις του Αλέξη Τσίπρα που μένουν αναπάντητες, είτε με όλα τα υπόλοιπα θεσμικά μέσα που διαθέτει η αξιωματική αντιπολίτευση. Η εκτίμηση της Κουμουνδούρου είναι πως η «βαλίτσα» των υποκλοπών θα «πάει μακριά», ενώ παράλληλα αποκαλύπτει και τις αντιφάσεις των σχέσεων της κυβέρνησης με επιχειρηματικά συμφέροντα. Στον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν φυσικά και την αντιπαράθεση που εκδηλώθηκε ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, την οποία και παρακολουθουν εξ’ αποστάσεως.

Επιβεβαίωση του ΣΥΡΙΖΑ

Όσον αφορά το θέμα των υποκλοπών ειδικότερα, στον ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν να υλοποιείται μία πρόβλεψη που επίσης έχουν κάνει εδώ και καιρό: Πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναγκαστεί να «εκθέσει» αρκετούς από τους «συνένοχούς» του στο σκάνδαλο των υποκλοπών προκειμένου να αποφύγει τις ευθύνες του. Έτσι η παραδοχή του πρωθυπουργού ότι υφίσταται πιθανόν ένα κέντρο παρακολουθήσεων στην Ελλάδα, θεωρείται από την αξιωματική αντιπολίτευση ως «βγάλσιμο στην σέντρα» και των αφανών μετόχων των εταιριών που το εμπορεύονται και σχετίζοντα με τον παραιτηθέντα γενικό γραμματέα του Μεγάρου Μαξίμου Γρηγόρη Δημητριάδη. Δηλαδή των επιχειρηματιών Γ.Λαυράνου και Φ.Μπίζιου.

Σε κάθε περίπτωση στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πως η εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη απορρέει δύο στοχεία: Ενοχή και ανεπάρκεια. Ενοχή ως προς την ευθύνη του για το σκάνδαλο των υποκλοπών και ανεπάρκεια ως προς την δυνατότητα του να βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο. Για τον λόγο αυτό η αξιωματική αντιπολίτευση θα θέτει το επόμενο διάστημα με ολοένα και μεγαλύτερη ένταση το αίτημα για άμεση πολιτική αλλαγή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα