ΣΥΡΙΖΑ: Τουρκία και Β. Μακεδονία παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο

Διαβάζεται σε 1'
ΣΥΡΙΖΑ
ΣΥΡΙΖΑ EUROKINISSI

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το περιστατικό επακούμβησης σκάφους του Λιμενικού με τουρκικό αλιευτικό εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων και την προκλητική στάση της Β. Μακεδονίας.

Σε δύο μόλις ημέρες, τόσο ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας όσο και η τουρκική πλευρά παραβιάζουν ευθαρσώς το διεθνές δίκαιο σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων και ο διεθνώς αποδυναμωμένος κύριος Μητσοτάκης συνεχίζει ατάραχος την Ι.Χ. εξωτερική πολιτική του, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.

«Δεν πέρασαν παρά λίγες μόνο ώρες μετά την συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν και η ίδια η πραγματικότητα διαψεύδει τον κυβερνητικό εφησυχασμό περί «ήρεμων νερών». Η Τουρκία όχι μόνο συνεχίζει τις προκλητικές και παράνομες ενέργειες της, όπως προκύπτει από το περιστατικό επακούμβησης σκάφους του Λιμενικού με τουρκικό αλιευτικό εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων στη Ζουράφα, αλλά ακόμη χειρότερα σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό λιμενικό εντάσσει την Ζουράφα στις θαλάσσιες ζώνες δικαιοδοσίας του, κατά παράβαση κάθε έννοιας διεθνούς νομιμότητας» σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Τελικά η απόσταση από την περικεφαλαία του «Μακεδονομάχου» μέχρι τον διπλωματικό λήθαργο, είναι πολύ μικρή» αναφέρεται, ενώ η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής:

«Για τον ΣΥΡΙΖΑ η υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων και δικαιωμάτων με βάση το διεθνές δίκαιο, είναι στάση αταλάντευτη, μακριά  από κάθε υπόνοια εξυπηρέτησης μικροκομματικών σκοπιμοτήτων».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα