Σκληρή κόντρα Κατρούγκαλου με ΠΑΣΟΚ για το ασφαλιστικό

Σκληρή κόντρα Κατρούγκαλου με ΠΑΣΟΚ για το ασφαλιστικό
Συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στην Βουλή την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισαν τον υπουργό ψεύτη και πολιτικό απατεώνα. «Με λένε ψεύτη και απατεώνα οι ψεύτες και οι απατεώνες» απάντησε εκείνος. Αναγνώρισε ότι τα μέτρα ΣΥΡΙΖΑ ξεχείλισαν το ποτήρι στο ασφαλιστικό

Έντονα φραστικά επεισόδια μεταξύ του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ξέσπασαν στη Βουλή κατά τη συζήτηση επερώτησης της Χαριλάου Τρικούπη για το ασφαλιστικό.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν από την αρχή όταν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ άρχισαν να αναπτύσσουν την επερώτηση με τον εύγλωττο τίτλο: «το ασφαλιστικό δεν λύνεται με ψέματα και προπαγάνδα». «Αν υπήρχε ντροπή δεν θα είχε κατατεθεί καν η επερώτηση» απάντησε ο υπουργός Εργασίας και υπενθύμισε τις πολυάριθμες μειώσεις συντάξεων που έγιναν επί ΠΑΣΟΚ. Καταλόγισε, μάλιστα, στην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου, ότι συμπλέει με το ΔΝΤ.

Συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στην Βουλή την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

 

Ο ισχυρισμός του κ. Κατρούγκαλου προκάλεσε την έκρηξη της κυρίας Χριστοφιλοπούλου η οποία σηκώθηκε όρθια και άρχισε να φωνάζει: «ντροπή» και «αίσχος». «Η ντροπή είναι δική σας… Παγερό το γέλιο σας» της απάντησε ο κ. Κατρούγκαλος. Σκληρή φραστική επίθεση κατά του κ. Κατρούγκαλου εξαπέλυσαν όμως και άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όπως ο Β. Κεγκέρογλου που τον αποκάλεσε «πολιτικό απατεώνα» και ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος που τον χαρακτήρισε ψεύτη. «Προφανώς όταν σε λένε οι ψεύτες, ψεύτη και οι απατεώνες, απατεώνα αντιστρέφεται απολύτως η απαξία» απάντησε ο υπουργός Εργασίας.

Η προσαρμογή ΣΥΡΙΖΑ ξεχείλισε το ποτήρι του ασφαλιστικού

Ο κ. Κατρούγκαλος προκάλεσε, πάντως, αίσθηση όταν αναγνώρισε ότι οι περικοπές που επέφερε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μεν πολύ μικρότερες από εκείνες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αλλά αποδείχθηκαν εκείνες που ξεχείλισαν το ποτήρι του ασφαλιστικού. «Εμείς κάναμε τη μικρότερη δυνατή προσαρμογή. Οι συνταξιούχοι έχουν κάθε δίκιο να διαμαρτύρονται, μπορεί τα 698 εκ. ευρώ να είναι μία σταγόνα μπροστά στα 44 δις ευρώ, αλλά είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» παραδέχτηκε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα