Σκουρλέτης: Πλήρης ταύτιση Σόιμπλε-ΔΝΤ

Σκουρλέτης: Πλήρης ταύτιση Σόιμπλε-ΔΝΤ
Δεύτερη ημέρα της συζήτησης των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας "Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις" (Παράλληλο Πρόγραμμα), το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Πιέσεις κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχολιάζοντας τα ταξίδια Τσίπρα σε Παρίσι, Στρασβούργο και Βρυξέλλες. Προειδοποιεί ότι ορισμένες καταστάσεις δεν μπορούν να τις αντέξουν οι πολίτες και η Ευρώπη

«Όπλο μας η πολιτική διπλωματία», είπε στον Αlpha 989 ο υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, για τις επαφές του πρωθυπουργού σήμερα και αύριο σε Παρίσι, Στρασβούργο και Βρυξέλλες με φόντο την καθυστέρηση της αξιολόγησης και πρόσθεσε πως «αυτή τη στιγμή υπάρχει μία άνω τελεία (στις διαπραγματεύσεις), περιμένουμε την άλλη εβδομάδα την επανεκκίνηση της συζήτησης. Το ταξίδι (του Αλ. Τσίπρα) αποσκοπεί στο να γίνει κατανοητό στους πολιτικούς ηγέτες τί συμβαίνει στην Ελλάδα και ο καθένας να πάρει θέση. Υπάρχει μία συμφωνία που έχει στόχους. Παρουσιάσαμε κάποιες προτάσεις. Ισχύει αυτή η συμφωνία; Εφόσον παρουσιάζουμε εμπεριστατωμένη πρόταση γιατί αυτή η καθυστέρηση; Ροκανίζουμε το χρόνο; Δεν είναι υψηλού ρίσκου να παρατείνεται το κλίμα της αβεβαιότητας και της ανασφάλειας»;

Αναφερόμενος στις πρόσφατες «διαρροές», είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τις αποκαλύψεις των Wikileaks, έχει κυριαρχήσει η τακτική Τόμσεν ότι η Ελλάδα θα υποχωρήσει όταν “στεγνώσει” οικονομικά, όταν φτάσει στο αμήν» ενώ για τον Β. Σόιμπλε ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι «στην παρούσα φάση φαίνεται ότι ο Σόιμπλε βρίσκεται σε πλήρη επικοινωνία και ταύτιση με το ΔΝΤ. Δεν νομίζω ότι ο κ. Σόιμπλε δεν θέλει το ΔΝΤ».

Εκτίμησε πως «είναι προφανές ότι εάν πιέσουν, θα πιέσουν για καταστάσεις που κανείς δεν θα μπορεί να τις υπερασπίσει και ο κόσμος να τις αντέξει».

Περιγράφοντας την κατάσταση στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή είπε πως «υπάρχει μία Ευρώπη που δεν μπορεί να διαχειριστεί το προσφυγικό και έχει μπροστά της ένα δημοψήφισμα που μπορεί να οδηγήσει σε ένα Brexit».

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι «δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ήταν μια κακή ιδέα του ΔΝΤ που δεν συζητήσαμε καν» και υπενθύμισε πως «ήδη από την 1η Απριλίου μπορούν οι καταναλωτές-οφειλέτες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε 36 δόσεις, χωρίς προκαταβολή, υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου. Για να δώσουμε ανάσα στον κόσμο, στις επιχειρήσεις».

Τόνισε πως «παραμένει υπό δημόσιο έλεγχο ο ΑΔΜΗΕ, η μέχρι τώρα συζήτηση έχει πάει καλά».

Ανέφερε επίσης ότι «όπως έχει ακουστεί, έχει πέσει η πρόταση για αύξηση στο αέριο κίνησης».

Ο κ. Σκουρλέτης επανέλαβε την άποψή του για όσους πολεμούν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ:

«Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν κάποιοι που θέλουν ο ΣΥΡΙΖΑ να ταπεινώνεται και να οδηγείται στην πτώση. Ποτέ δεν συμφιλιώθηκαν με την ιδέα ένα κόμμα της αριστεράς να είναι στα πράγματα. Τα μέτωπα είναι πολλά, εάν η Ελλάδα δεν αντέξει θα έχουμε ευρύτερη ανισορροπία με επιπτώσεις που δεν μπορούμε να φανταστούμε». Επιτέθηκε σε ορισμένα ΜΜΕ λέγοντας ότι «είναι οι γνωστοί παραχαράκτες της ενημέρωσης. Το μόνο που κάνουν είναι να συντάσσονται με την τρόικα απ’έξω» και πρόσθεσε ότι «υπάρχει και η «τρόικα εσωτερικού», η οποία λειτουργεί από την πρώτη μέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στην κυβέρνηση. Όχι απλώς το πιστεύω, το δείχνει, το επιβεβαιώνει η ίδια η ζωή». 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα