Σου παραχωρώ το υπουργείο Οικονομικών είπε ο Λεβέντης στον Θεοχαρόπουλο

Σου παραχωρώ το υπουργείο Οικονομικών είπε ο Λεβέντης στον Θεοχαρόπουλο
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης κατα την ομιλία του στην συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2016 στην Βουλή το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί νέο κόμμα αλλά «μετακόμιση» από το ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων

Κριτική στον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, και βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάση Θεοχαρόπουλο, σε σχέση με το ποιος θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών άσκησε ο Βασίλης Λεβέντης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα κόκκινα δάνεια.

Ο κ. Λεβέντης εξέφρασε την ενόχλησή του προς τον κ. Θεοχαρόπουλο σημειώνοντας ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ του καταλόγισε πως προαλείφεται για υπουργός Οικονομικών. «Πήγα στην εκπομπή του Παπαδάκη και με ρώτησε ποιο υπουργείο θα έπαιρνα αν μου έβαζαν το πιστόλι στον κρόταφο. Είπα, λοιπόν, το υπουργείο Οικονομικών» είπε από το βήμα της Βουλής και τόνισε απευθυνόμενος στα έδρανα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. «Δεν το θέλω το υπουργείο Οικονομικών, σας το παραχωρώ» είπε ο κ. Λεβέντης συνεχίζοντας την αντιπαράθεσή του με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων άσκησε, όμως, σκληρή κριτική και στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι δεν αποτελεί ένα «νέο κόμμα» αλλά «μετακόμιση από το ΠΑΣΟΚ». Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δικαιούται να διαμαρτύρεται για τα «δάνεια του ΠΑΣΟΚ» υποστηρίζοντας ότι τα στελέχη που πήγαν από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ «πήραν μαζί τους και τα δάνεια». Τάχθηκε, μάλιστα, εκ νέου υπέρ της συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης με τη συμμετοχή τεχνοκρατών και ζήτησε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί.

Παράλληλα διαμαρτυρήθηκε για την αύξηση του ΦΠΑ στα γηροκομεία από 13% σε 23% και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για την αλλαγή στάσης του στο θέμα της πώλησης των περιφερειακών αεροδρομίων. «Ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα τα πωλεί όλα και ξεπερνάει και τη δεξιά σε πωλήσεις», είπε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα