‘Σοβαρά βήματα, όχι άλματα στο κενό’, η θέση της Γεννηματά για τον νέο φορέα

‘Σοβαρά βήματα, όχι άλματα στο κενό’, η θέση της Γεννηματά για τον νέο φορέα
eurokinissi

Πρωτοβουλίες ώστε να πραγματοποιηθούν άμεσα επαφές με όλους τους εμπλεκόμενους στο εγχείρημα του νέου φορέα ετοιμάζεται να πάρει η Φώφη Γεννηματά, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι σε πρώτη φάση θα είναι πολυκομματικός και με δύο κοινοβουλευτικές ομάδες

Τα επόμενα βήματα για την ίδρυση και την εξέλιξη του ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς μελετάει ήδη η Φώφη Γεννηματά. Από τη στιγμή που η εκλογική αναμέτρηση ολοκληρώθηκε, στο επιτελείο της προέδρου του ΠΑΣΟΚ επιθυμούν να προετοιμάσουν το έδαφος για την καινούργια μέρα που ξημερώνει σταδιακά, χωρίς τσαπατσουλιά και με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων στη διαδικασία.

«Πρέπει να κάνουμε άμεσα σοβαρά βήματα και όχι άλματα στο κενό», φέρεται να είπε στους συνεργάτες της η Φώφη Γεννηματά, τις πρώτες στιγμές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων που της έδωσαν τη νίκη στην ενδοπαραταξιακή αναμέτρηση. Η φράση αυτή δείχνει ότι στο μυαλό της υπάρχει ήδη το προσχέδιο για την επόμενη ημέρα, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν θα τεθεί σε εφαρμογή με βιασύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα βαδίσει πάνω στη πετυχημένη συνταγή που ως τώρα οδήγησαν τα πράγματα στο σημείο που βρίσκονται σήμερα. Όπως επισημαίνει η ίδια, πάνω από όλα πρέπει να υπάρχει σεβασμός στους ανθρώπους που συμμετείχαν στο εγχείρημα και έδωσαν πνοή στον αγώνα. Έτσι, προσανατολίζεται στο να συναντηθεί άμεσα, ως πρώτη κίνηση, με τους προέδρους των κομμάτων που στήριξαν την επανεκκίνηση της παράταξης, αλλά και με τους υπόλοιπους διεκδικητές της προεδρίας, προκειμένου να έχει μια πλήρη εικόνα για τις δικές τους προτάσεις.

Ταυτόχρονα, θα παρουσιάσει και τις δικές της θέσεις. Η πρόταση της Φ.Γεννηματά για την μορφή που θα έχει ο φορέας αναμένεται να στηριχθεί σε πρώτη φάση πάνω στη λογική της πολύκομματικότητας. Τουλάχιστον μέχρι να ωριμάσουν οι συνθήκες που θα οδηγήσουν τα κόμματα που συμμετέχουν στην αυτοδιάλυση και στην διάχυση των στελεχών τους στο νέο κόμμα. Οι πρώτες σκέψεις που ήδη γίνονται, τοποθετούν το ιδρυτικό συνέδριο και την εκλογή οργάνων για την άνοιξη του 2018.

Επίσης, μέχρι τις επόμενες εκλογές θα συνεχίσουν να υπάρχουν στη Βουλή δύο Κοινοβουλευτικές Ομάδες, όπως άλλωστε είχε εγγυηθεί στο Σταύρο Θεοδωράκη ο ίδιος ο Νίκος Αλιβιζάτος, έτσι ώστε να διατηρηθούν περισσότερα προνόμια να υπάρχουν (δύο αρχηγοί, περισσότερες τοποθετήσεις). Στόχος  βέβαια είναι οι δύο ομάδες να λειτουργούν σε θέματα γραμμής ως μία και να αποφευχθούν φαινόμενα που παρατηρήθηκαν κατά το πρόσφατο παρελθόν, όταν και οι δύο Κοινοβουλευτικές Ομάδες ψήφισαν διαφορετικά σε κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή.   

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα