Σπίρτζης: Ιδού οι μετακλητοί του Ποταμιού. Θεοδωράκης: Εμείς έχουμε μόνο τρεις, εσεις;

Σπίρτζης: Ιδού οι μετακλητοί του Ποταμιού. Θεοδωράκης: Εμείς έχουμε μόνο τρεις, εσεις;
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΧΡ. ΣΠΙΡΤΖΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΡΚ. ΝΤΒΟΡΚΟΒΙΤΣ (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Συνέχεια στην κόντρα του υπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ με την αντιπολίτευση για το ποιος έχει αποσπάσει περισσότερους υπαλλήλους, στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης περί ηθικού πλεονεκτήματος

Ο πόλεμος της κυβέρνησης με την αντιπολίτευση, αλλά και ειδικότερα του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη με το Ποτάμι και μέσω αυτού και με τη Νέα Δημοκρατία, όσον αφορά στο ποιος έχει το ηθικό πλεονέκτημα συνεχίζεται.

Τελευταίο επεισόδιο η καταγγελία του κ.Σπίρτζη για το διορισμό τριών στελεχών του Ποταμιού ως μετακλητών στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή και η απάντηση του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη, ότι το Ποτάμι απασχολεί το ελάχιστο δυνατό προσωπικό.

Σε απάντηση του προς το Ποτάμι, το οποίο τις προηγούμενες ημέρες τον είχε βάλει στο στόχαστρο για κομματικούς διορισμούς, ο κ.Σπίρτζης υποστήριξε:

“Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Θεωρούμε ότι είναι και νόμιμο και ηθικό, όπως άλλωστε γίνεται σε ολόκληρο τον κόσμο, τα πολιτικά κόμματα, οι βουλευτές, οι Υπουργοί, οι ευρωβουλευτές να έχουν ως μετακλητούς υπαλλήλους, στελέχη της απολύτου εμπιστοσύνης τους.

Επειδή έχουμε δεχθεί πολλή λάσπη, τόσο από το «ΠΟΤΑΜΙ» , όσο και από  συνοδοιπόρους του όπως η ΝΔ για το θέμα των μετακλητών υπαλλήλων και όχι μόνο, δίνουμε τα ΦΕΚ και τις αποφάσεις  (ΦΕΚ  811/13/11/2015, απόφαση ΥΠΕΣ αρ. πρωτ: ΔΙΔΚ/Φ.61/14979, απόφαση ΣΤΑΣΥ  Α.Π: 6959 16/4/15, ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ Α.Π: 6959 16/4/2015, απόφαση ΣΤΑΣΥ 1983 συνεδρίαση 680/30-3-15,  ΣΤΑΣΥ Αρ.ΠΡΩΤ: 4313 10/03/15, απόφαση ΣΤΑΣΥ  Α.Π: 13456 16/7/14, ΥΠΟΜΕΔΙ ΑΠ: 20633 23/10/2014) και  ρωτάμε, το ΠΟΤΑΜΙ και τον κ. Θεοδωράκη:

Είναι με απόφασή σας διορισμένοι στα γραφεία σας στη Βουλή ως μετακλητοί:

 Ο υπ. Βουλευτής Αττικής και εκπρόσωπος τύπου του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, Δημήτρης Τσιόδρας;

Η  κ. Αποστολάκη, η οποία όλως τυχαίως ήταν και εταίρος σας επιχειρηματικός στο PROTAGON;

Η υποψήφια βουλευτής με το ΠΟΤΑΜΙ, Μαρία Αντωνιάδου;

Επίσης ρωτάμε όσον αφορά στην υπάλληλο της ΣΤΑΣΥ,  κ. Δήμητρα Χατζηεμμανουήλ, αποσπασμένης στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή Γ. Μαυρωτά, ποια είναι η συγγενική σχέση με τον κ. Θεοδωράκη.

Πώς εξηγούν ότι την απόφαση ενέκρινε ο κ. Παπαθανάσης, τότε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ και νυν γενικός Διευθυντής της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη.

Οι σχέσεις και επαφές του κ Σταύρου Θεοδωράκη με τη ΝΔ, και τον κ. Μητσοτάκη  είναι φανερό  ότι έχουν ρίζες από πολύ παλιά…”

Δημοσιοποίησε μάλιστα και τα σχετικά ΦΕΚ.

Δείτε εδώ αναλυτικά τα ΦΕΚ που έδωσε ο κ.Σπίρτζης στη δημοσιότητα.

Με ανακοίνωση απάντησε το Ποτάμι:

“Μετά από αγωνιώδεις προσπάθειες οι κυβερνητικοί ανακάλυψαν τρεις (αριθμός:3) μετακλητούς υπαλλήλους στο Ποτάμι. Το καθεστώς των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που κατηγορείται για εκατοντάδες ρουσφετολογικές προσλήψεις μετακλητών, αντί να απαντήσει με ποια κριτήρια βάζει στο δημόσιο μόνο συγγενείς και κομματικούς φίλους, προσπαθεί να πείσει ότι όλοι είμαστε ίδιοι. Ε, δεν είμαστε. Τα κόμματα έχουν εκ του νόμου το δικαίωμα να πάρουν μετακλητούς υπαλλήλους όπως και επιχορήγηση για να μην εξαρτώνται από κάθε είδους συμφέροντα. Είναι ένα θέμα βέβαια πώς χρησιμοποιούν αυτές τις θέσεις και αν αξιοποιούν ικανούς ανθρώπους ή βολεύουν τους δικούς τους. Όμως για αυτό που εγκαλείται τόσους μήνες η κυβέρνηση δεν είναι οι μετακλητοί στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι οι μετακλητοί στα υπουργεία. Οι μετακλητοί στη Διοίκηση δηλαδή που λειτουργούν ως το μακρύ χέρι των κομμάτων στο Δημόσιο. Η δική μας πρόταση είναι συγκεκριμένη: να καταργηθεί ο νόμος του ’85 του Τσοχατζόπουλου που μετέτρεψε τα πολιτικά γραφεία των υπουργών σε δημόσιες υπηρεσίες. Επ’ αυτού περιμένουμε απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα.

Τέλος οι κυβερνητικοί Κλουζό προσπαθούν να μπερδέψουν τις δικές τους ρουσφετολογικές προσλήψεις με τις αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων στα κόμματα και τα γραφεία των Βουλευτών. Η διαφορά είναι απλή: οι αποσπάσεις υπαλλήλων δεν επιβαρύνουν ούτε τον προϋπολογισμό της Βουλής ούτε του κράτους. Και τέλος, ας ενημερωθούν ότι το Ποτάμι συνεπές με τη θέση του ότι πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των αποσπασμένων στα κόμματα, έχει αποσπάσει τον ελάχιστο αριθμό υπαλλήλων από το Δημόσιο. Συγκεκριμένα δικαιούται σαράντα τέσσερις (αριθμός: 44) και έχει αποσπάσει είκοσι επτά (αριθμός: 27). Δεκαπέντε στη Βουλή και δώδεκα στο κόμμα. Περιμένουμε τη δημοσιοποίηση και των δικών τους αριθμών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα