Σπίρτζης: Ο Κασσελάκης δεν μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη

Διαβάζεται σε 2'
Χρήστος Σπίρτζης
Χρήστος Σπίρτζης EUROKINISSI

Αναλύοντας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο Χρήστος Σπίρτζης σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε πιο πολύ από όλους, ενώ “έδειξε” ως υπεύθυνο τον Στέφανο Κασσελάκη

Την κατάσταση που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ο Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά πως «οι απολύσεις που έχουν γίνει είναι καθαρά απολύσεις πολιτικής δίωξης. Όποιος διαφωνεί με την ομάδα Κασσελάκη στην Κουμουνδούρου, φεύγει».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το πρωί της Πέμπτης (20/06) το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε λέγοντας πως «καλό θα ήταν, ως οφείλει ο κ. Κασσελάκης και η Κουμουνδούρου να ενημερώσει τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ για το ποιοι είναι σε αμειβόμενες θέσεις, ποιοι ήταν πριν, που προσελήφθησαν επί προεδρίας του».

«Βλέπω διάφορες διαρροές από αυτούς τους κύκλους. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει η βάση να γνωρίζει. Δίνουν διαρροές ότι μετά τον Θεοχαρόπουλο ο Σπίρτζης. Αυτή η άθλια πρακτική δεν βοηθάει» υπογράμμισε στη συνέχεια. «Εγώ ποτέ δεν είχα αμειβόμενη σχέση με το κόμμα», σημείωσε ο κ. Σπίρτζης.

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ότι «δεν έχει καμία σημασία» ενώ εξέφρασε τη θέση πως «αποδείχτηκε ότι ούτε ο κ. Κασσελάκλης μπορεί να διεκδικήσει την πρωθυπουργία με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε ο κ. Ανδρουλάκης με το ΠΑΣΟΚ».

Για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, υποστήριξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε πιο πολύ από όλους και έχει ευθύνη ο πρόεδρος», καθώς, όπως είπε, «ο κ. Κασσελάκης όφειλε να μην λειτουργεί ως μονοπρόσωπη ΙΚΕ και να συγκληθούν τα όργανα, να κάνει απολογισμό του αποτελέσματος και να πάρει τις ευθύνες που έχει και εκείνος και όλοι».

Παράλληλα, σημείωσε πως «αυτή τη στιγμή έχουμε δύο κόμματα τα οποία παρακολουθούν την ελεύθερη πτώση του Κυριάκου Μητοτάκη στο 28%, αυτό που κατάφεραν είναι να σώσουν τη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνηση» καθώς, όπως είπε, δεν επιτεύχθηκαν οι στόχοι που οι ίδιοι είχαν βάλει.

Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη γιατί όπως αναφέρει «απέτυχε η πρακτική, η μη πολιτική πρόταση, η άκρατη επικοινωνία, το συγκεκριμένο στιλ επικοινωνίας», ενώ τέλος, επεσήμανε την ανάγκη σύγκλισης του προοδευτικού χώρου. Ανέφερε, μάλιστα, ότι προετοιμάζονται κινήσεις προς την κατεύθυνση αυτή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα