Σπίρτζης στο NEWS 247 για ΣΤΑΣΥ: Δε θα συγκαλυφθεί κανείς και τίποτα

Σπίρτζης στο NEWS 247 για ΣΤΑΣΥ: Δε θα συγκαλυφθεί κανείς και τίποτα

Μετά τη δίωξη σε βάρος υπαλλήλων της ΣΤΑΣΥ, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών διαβεβαιώνει ότι δε θα συγκαλυφθεί κανείς, ενώ αφήνει αιχμές κατά της προηγούμενης κυβέρνησης

“Δε θα συγκαλυφθεί κανείς και τίποτα” τονίζει μετά τη δίωξη σε βάρος στελεχών της ΣΤΑΣΥ ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στο NEWS 247, ενώ αφήνει αιχμές κατά της προηγούμενης κυβέρνησης λέγοντας ότι τις διοικήσεις αυτές κληροδότησαν στο ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ- ΠΑΣΟΚ.

“Εμείς έχουμε μια συγκεκριμένη εντολή από τον ελληνικό λαό, έχουμε μια συγκεκριμένη εντολή από τον πρωθυπουργό: προχωράμε και ανανεώνουμε και εκσυγχρονίζουμε τις αστικές συγκοινωνίες. Εφαρμόζουμε κοινωνικές πολιτικές, προσπαθούμε να κάνουμε τις αστικές συγκοινωνίες όσο πιο φιλικές γίνεται, όσο πιο ποιοτικές μπορούν να γίνουν σε πολύ στενά οικονομικά περιθώρια. Να έχουμε συνεργασία με τους εργαζόμενους που δίνουν πραγματικά την ψυχή τους, για να έχουμε το επίπεδο των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών που έχουμε.

Αυτό κάνουμε κι αυτό παλεύουμε και το ίδιο θα συνεχίσουμε. Από κει και πέρα δεν πρόκειται να συγκαλυφθεί κανείς και τίποτα”, δηλώνει ο κ.Σπίρτζης στο ερώτημα τι θα πράξει και ο ίδιος μετά την άσκηση δίωξης.

Κληθείς να σχολιάσει ότι η υπόθεση αφορά και το 2015, ενώ δηλαδή ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Σπίρτζης απαντά:

“Αφορά μέχρι και το 2015, στο ξεκίνημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ενώ εξακολουθούσαν οι ίδιες διοικήσεις στις αστικές συγκοινωνίες που είχαν οριστεί και μας κληρονόμησαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα, υπήρξαν αντιδράσεις και από τη ΝΔ, από το ΠΑΣΟΚ, αλλά δυστυχώς και από στελέχη της τρόικας, όταν πήγαμε, λίγο αργότερα, έχοντας επισημάνει τις αδυναμίες και τη μη χρηστή διοίκηση, να τις αντικαταστήσουμε και μας κατηγορούσαν ότι πάμε να εγκαταστήσουμε κομματικό κράτος.  Τώρα μας κατηγορούν ότι δεν τις αντικαταστήσαμε νωρίτερα.  Ας αποφασίσουν τι θα έπρεπε να έχουμε πράξει!

Είναι, επομένως, προφανές σε ποιους πέφτουν οι συγκεκριμένες ευθύνες και ποιες χρονικές περιόδους αφορούν. Είναι συγκεκριμένες και οι αποκαλύψεις που ο ίδιος έχω κάνει και στο Κοινοβούλιο και δημόσια.” 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα