Στα 35.000 πόδια αποφασίζουν Σαμαράς και Βενιζέλος

Στα 35.000 πόδια αποφασίζουν Σαμαράς και Βενιζέλος
Στιγμιότυπο από την Σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών των χωρών της Πρωτοβουλίας Αδριατικής και Ιονίου (Π.Α.Ι.),Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014 (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ώρα αποφάσεων για τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Ο ανασχηματισμός, οι αλλαγές και η πρόταση για κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών. Διαβάστε το ρεπορτάζ του NEWS 247

Του Γιάννη Πιτταρά

Μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να συζητήσουν για τα μηνύματα της κάλπης, αλλά κυρίως να σχεδιάσουν τις πρωτοβουλίες που θα πρέπει απο κοινού να πάρουν θα έχουν Σαμαράς και Βενιζέλος αφού θα συνταξιδέψουν για το αποψινό δείπνο των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες.

Δυο ημέρες πριν από το καθοριστικό τους ραντεβού το απόγευμα της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου, οι δυο κυβερνητικοί εταίροι θα επιχειρήσουν να βρουν έναν κοινό τόπο για τις απαραίτητες αλλαγές σε πολιτικές και πρόσωπα που θεωρούνται πλέον δεδομένες και προσδιορίζονται χρονικά περί τα μέσα Ιουνίου.

Ήδη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα έχει μαζί του το “σήμα” που του έδωσαν τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου και της Εκλογικής Επιτροπής για “μια κυβέρνηση με περισσότερο προοδευτικό πρόσημο”, με ταυτόχρονο κάλεσμα σε άλλες δυνάμεις και πρόσωπα για συμμετοχή στο κυβερνητικό σχήμα.

Θέμα χρόνου θεωρείται άλλωστε η επιστροφή στις τάξεις του κόμματος των κυρίων Ανδρέα Λοβέρδου και Χρήστου Αηδόνη, με πολύ σοβαρό το ενδεχόμενο υπουργοποίησης τους, αυξάνοντας και τον αριθμό των βουλευτών που στηρίζουν την δικομματική κυβέρνηση.

Και δεν είναι μόνο αυτό, αφού ο κ. Βενιζέλος φέρεται αποφασισμένος να βάλει στο τραπέζι θέμα εκλογικού νόμου στην κατεύθυνση της κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών που δίνεται στο πρώτο κόμμα.

Τι ζητάνε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Στην κοινή συνεδρίαση Πολιτικού Συμβουλίου και Εκλογικής Επιτροπής, όσοι πήραν το λόγο μίλησαν για την ανάγκη αλλαγής πολιτικής σε οικονομικό και κοινωνικό πεδίο, με τον Θάνο Μωραΐτη να ερμηνεύει το μήνυμα των ευρωεκλογών ως “τελευταία ευκαιρία που μας δίνουν οι πολίτες”.

Έγινε ακόμα πιο σαφής όταν απευθύνθηκε στον πρόεδρο του κόμματος λέγοντας του χαρακτηριστικά ότι «οι πολίτες μας εμπιστεύτηκαν, γιατί τους λέγαμε ότι από τη Δευτέρα θα τα αλλάξουμε όλα. Ο κόσμος δεν θα μας θέλει απλά το προοδευτικό δεκανίκι της κυβέρνησης, αλλά με ξεκάθαρο ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα”.

Παίρνοντας το λόγο η Φώφη Γεννηματά σημείωσε πως το 8% που έλαβε το ΠΑΣΟΚ είναι το DNA της παράταξης,  ενώ ανέφερε πως “δεν συμβιβαζόμαστε με την ιδέα να είμαστε τέταρτο κόμμα με μονοψήφιο ποσοστό”.

Από την πλευρά του, ο Φίλιππος Σαχινίδης σημείωσε: “η κοινωνία μας έδωσε το φιλί της ζωής και να μην αποδείξουμε ότι ήταν το φιλί του αποχαιρετισμού” και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είπε ότι “δεν μπορεί να συγκροτηθεί κεντροαριστερά πάνω στις στάχτες του ΠΑΣΟΚ”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα