Στα 8 εκ. ευρώ οι δανειακές οφειλές του ΣΥΡΙΖΑ

Στα 8 εκ. ευρώ οι δανειακές οφειλές του ΣΥΡΙΖΑ
Συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα δάνεια σε πολιτικά κόμματα και ΜΜΕ την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) Eurokinissi

Τα δάνεια εξυπηρετούνται κανονικά διαβεβαίωσε την Εξεταστική ο υπεύθυνος οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Μίμης Δαρειώτης. Αντιπαράθεση με ΝΔ για τη μεταβίβαση του κτηρίου στην Κουμουνδούρου

Διαβεβαιώσεις ότι ο δανεισμός του ΣΥΡΙΖΑ είναι ενήμερος και εξυπηρετείται πλήρως ως προς τους τόκους και σε μεγάλο βαθμό ως προς το κεφάλαιο (σε ποσοστό 71%) έδωσε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ο υπεύθυνος οικονομικών του κόμματος Μίμης Δαρειώτης.

Ο κ. Δαρειώτης ανέφερε ότι οι συνολικές δανειακές οφειλές του ΣΥΡΙΖΑ ανέρχονται σήμερα σε 7,95 εκ. ευρώ και προέρχονται όλα από συμβάσεις που σύναψε το κόμμα με την Εθνική Τράπεζα. Ειδικότερα, το 2002 ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε ένα δάνειο ύψους 27 εκ. ευρώ και το 2014 άλλο ένα δάνειο ύψους 1,5 εκ. ευρώ καταθέτοντας ως εγγύηση την κρατική χρηματοδότηση έως το 2018. Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προχωρήσει σε πολλαπλή εκχώρηση της κρατικής χρηματοδότησής του όπως συνέβη με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ ήρθαν, πάντως, σε αντιπαράθεση σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν τη μεταβίβασης της έδρας του κόμματος στην Κουμουνδούρου. Ειδικότερα, ο κ. Δαρειώτης ανέφερε ότι το κτήριο το είχε αγοράσει από την ΙΖΟΛΑ η τότε ΕΑΡ και στη συνέχεια το μεταβίβασε στον Συνασπισμό και τον ΣΥΡΙΖΑ διατηρώντας το ίδιο ΑΦΜ. Η ΝΔ κατηγόρησε, όμως, τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν διαθέτει τίτλους ιδιοκτησίας.

Κουρεύτηκε το 1998 δάνειο του ΣΥΡΙΖΑ για την Κουμουνδούρου

Στην αποκάλυψη ότι το 1998 η Ιονική Τράπεζα «κούρεψε» κατόπιν διαπραγματεύσεων με το ΣΥΡΙΖΑ το ποσό των 225 εκ. δραχμών από δάνειο που είχε συνάψει η ΕΑΡ για την αγορά του κτηρίου όπου στεγάζεται σήμερα το κυβερνητικό κόμμα, προχώρησε ο υπεύθυνος οικονομικών της Κουμουνδούρου. Ο κ. Δαρειώτης ανέφερε ότι υπήρχε διαταγή πληρωμής ύψους 400 εκατομμυρίων δραχμών για το δάνειο αλλά έπειτα από διαπραγματεύσεις οι δύο πλευρές ήλθαν σε διακανονισμό και εξοφλήθηκαν 175 εκατομμύρια δραχμές ποσό που αντιστοιχούσε στο διπλάσιο του αρχικού κεφαλαίου.

«Μετά από διαπραγμάτευση το ποσό έγινε 175 εκ δραχμές και το ποσό πληρώθηκε αφού το αποδέχθηκε η Επιτροπή Εμπλοκών Ιονικής» τόνισε ο κ. Δαρειώτης. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι ο τότε διοικητής της Τράπεζας ευχαρίστησε τον ΣΥΡΙΖΑ για την ικανοποίηση συμφωνίας. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα