Στα σχολεία πέφτουν σοβάδες, η κυβέρνηση καμαρώνει για τους διαδραστικούς πίνακες

Στα σχολεία πέφτουν σοβάδες, η κυβέρνηση καμαρώνει για τους διαδραστικούς πίνακες
Πτώση σοβάδων σε Δημοτικό Σχολείο του Βόλου magnesianews.gr

Ο Γ. Οικονόμου "δείχνει" τους δήμους για την κατάσταση στα σχολικά κτίρια και επικαλείται ότι το υπουργείο Παιδείας έχει στείλει διαδραστικούς πίνακες σε 36.000 σχολικά τμήματα.

Με αφορμή το τελευταίο σε μία σειρά περιστατικών, που αναδεικνύουν προβλήματα στα σχολικά κτίρια, το NEWS 24/7 έθεσε σχετικό ερώτημα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου στο πλαίσιο του briefing.

Ο κ. Οικονόμου επισήμανε ότι την ευθύνη για τη συντήρηση των σχολείων έχει η τοπική αυτοδοίκηση, η οποία σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας οφείλει να αντιμετωπίζει αυτά τα ζητήματα.

Τόνισε επίσης ότι “όποια θέματα φτάνουν στην κεντρική κυβέρνηση και χρειάζεται η συνδρομή της αντιμετωπίζονται”, ενώ υπενθύμισε ότι υπάρχει σχετική χρηματοδότηση από το υπουργείο Εσωτερικών στους δήμους.

“Προφανώς οι εγκαταστάσεις και υποδομές είναι ένα μείζον θέμα και όποιο τέτοιο γεγονός οφείλουμε να το αντιμετωπίζουμε για λόφους ασφαλείας των παιδιών και για λόγους ποιότητας”, σημείωσε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε:

“Πρόσφατα είχαμε από το Ταμείο Ανάκαμψης τη δυνατότητα να μεταβούμε από την εποχή του μαυροπίνακα σε διαδραστικό πίνακα σε 36 χιλιάδες σχολικά τμήματα της χώρας”.

Σημειωτέον ότι νέο ατύχημα με πτώση σοβάδων έγινε σήμερα στο 32ο δημοτικό σχολείο του Βόλου, όπου από θαύμα γλύτωσε η καθαρίστρια, ενώ αν δεν ήταν κλειστό το σχολείο λόγω Μεγάλης Εβδομάδας, θα είχαν τεθεί σε κίνδυνο μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Λίγα 24ωρα νωρίτερα, είχε καταρρεύσει τμήμα της οροφής σε σχολική αίθουσα του 18ου δημοτικού σχολείου Βόλου.

Τα προβλήματα όμως δεν αφορούν μόνο τα σχολεία του Βόλου. Ρεπορτάζ του NEWS 24/7 έχει καταγράψει σωρεία περιστατικών.

Ειδικότερα:

Στο 13ο ΓΕΛ Πειραιά, το οποίο στεγάζεται σε πολυκατοικία στο κέντρο της πόλης, ξεκόλλησε ένα κομμάτι της μετόπης του κτιρίου το οποίο “καρφώθηκε” σε παρκαρισμένο όχημα. Ευτυχώς, δεν έπεσε σε κάποιο κεφάλι αλλά αυτό, όπως γίνεται αντιληπτό, ήταν θέμα καθαρής τύχης. Ο ιδιοκτήτης του κτιρίου δεσμεύτηκε να το “φρεσκάρει” τις επόμενες ημέρες, το δημόσιο όμως εξακολουθεί να πληρώνει κανονικά το ενοίκιο.

Στο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας στα Ιωάννινα μαθητής ηλικίας 15 ετών έπεσε στο κενό από ύψος έξι μέτρων λόγω υποχώρησης περίφραξης. Την ώρα που έπαιζε με τους φίλους του το αγόρι έπεσε πάνω στην περίφραξη, αυτή υποχώρησε και έτσι ο 15χρονος έπεσε στο κενό. Γλίτωσε από καθαρό θαύμα καθώς η πτώση του ανακόπηκε πριν βρεθεί στο έδαφος. Κρίσιμη λεπτομέρεια: Το σχολείο είναι… Πρότυπο.

Ακολούθησε το γνωστό μπαλάκι των ευθυνών (φταίει ο Δήμος, φταίει ο Διευθυντής, φταίει η Πρωτοβάθμια) και το ανάθεμα έπεσε στον πιο αδύναμο κρίκο, στο διευθυντή. Το παιδί νοσηλεύτηκε, ευτυχώς χωρίς σοβαρά τραύματα ενώ, όπως έγιναν γνωστό άρχισαν τα έργα επισκευής της περίφραξης (κατόπιν εορτής φυσικά).

Στο ειδικό Δημοτικό σχολείο του Αγίου Δημητρίου έσπασαν οι σωλήνες νερού στον 3ο όροφο με αποτέλεσμα να πέσουν σοβάδες, να υποχωρήσουν μέρη των οροφών, να πλημμυρίσουν δάπεδα και να υπάρξει μεγάλος κίνδυνος ηλεκτροπληξίας. Τα παιδιά, πολλά εκ των οποίων δυσκολεύονται στη μετακίνηση, μεταφέρθηκαν στην αυλή μέχρι το τέλος του ωραρίου.

Το ειδικό δημοτικό σχολείο Αγίου Δημητρίου συστεγάζεται με το ειδικό νηπιαγωγείο. Το κτίριο είναι κατασκευασμένο για να φιλοξενεί συνολικά 50 παιδιά ενώ τώρα φιλοξενεί περίπου 100. Φαινόμενα όπως αυτό που παρατηρήθηκε την Τετάρτη έχουν καταγραφεί και άλλες φορές στο εν λόγω κτίριο.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα