Σταμάτης Σπανουδάκης: Διαψεύδει ότι παραχώρησε έργο του ως ύμνο του κόμματος ΝΙΚΗ – “Σταματήστε τη χρήση του”

Σταμάτης Σπανουδάκης: Διαψεύδει ότι παραχώρησε έργο του ως ύμνο του κόμματος ΝΙΚΗ – “Σταματήστε τη χρήση του”
Σταμάτης Σπανουδάκης Papadakis Press

Στη διάψευση πως παραχώρησε έργο του για να χρησιμοποιηθεί ως ύμνος της "ΝΙΚΗΣ" προχώρησε ο συνθέτης Σταμάτης Σπανουδάκης, ζητώντας να αποσυνδεθεί το "Ψυχή μου μη λυγίζεις" από το κόμμα.

Στο επίκεντρο σφοδρής κριτικής έχει βρεθεί τα τελευταία 24ωρα ο Σταμάτης Σπανουδάκης, ο οποίος, σύμφωνα με το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ“, παραχώρησε και μάλιστα αφιλοκερδώς τη χρήση του τραγουδιού του “Ψυχή μου μη λυγίζεις” ως ύμνο του κόμματος.

Άμεση ήταν η αντίδραση του δημιουργού, ο οποίος με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όχι μόνο διέψευσε πως έχει παραχωρήσει το έργο του ως ύμνο του κόμματος, αλλά παράλληλα ζήτησε να από το κόμμα να αποσυνδεθεί το κομμάτι του και από τη “ΝΙΚΗ”.

Τόνισε, επίσης, ότι δεν θέλει πια η μουσική του να συνδέεται με κανένα κόμμα.

Ο ίδιος σχολίασε πως ναι μεν είχε δώσει άδεια να γίνει χρήση του τραγουδιού, χωρίς όπως είπε να ξέρει ότι οι συνομιλητές του θα γίνονταν ή ήταν ήδη κόμμα, όμως ποτέ δεν συμφώνησε να γίνει το “Ψυχή μου μη λυγίζεις” ύμνος του κόμματος, καθώς -όπως είπε χαρακτηριστικά- πρόκειται για ένα τραγούδι που “απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες, όλων των αποχρώσεων, πολιτικών και άλλων“.

Λυπάμαι που πάλι βρίσκομαι μπλεγμένος, σε πολιτικές και δημοσιογραφικές κουβέντες με αφορμή μια άδεια που έδωσα προ πολλού καιρού σε κάποια διαδικτυακή εκπομπή και χωρίς να ξέρω ότι οι συνομιλητές μου, θα γινόντουσαν, ή ήταν ήδη κόμμα.

Ουδέποτε συμφώνησα να γίνει το “Ψυχή μου μη λυγίζεις” ύμνος του κόμματος Νίκη.

Ένα κομμάτι που απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες, όλων των αποχρώσεων, πολιτικών και άλλων.

Παρακαλώ λοιπόν να αποσυνδέσετε το κομμάτι μου και από το κόμμα σας αλλά και από κάθε παρουσία και εκδήλωσή σας. Εύχομαι τα καλύτερα για όλους μας“, έγραψε αναλυτικά σε ανάρτησή του στο Facebook.

Λίγες ώρες αργότερα και έχοντας πια ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, ο Σταμάτης Σπανουδάκης με νέα του ανάρτηση, δήλωσε πως δεν θέλει η μουσική του να συνδέεται με κανένα κόμμα και σχολίασε πως περίμενε “επιθέσεις εξ’ αριστερών αλλά όχι και εκ δεξιών”.

Όπως έγραψε, πάντα θα απορώ, πως μερικά απλά και ήρεμα λόγια, γεννούν ‘θεωρίες, συνωμοσίες, άνομα συμφέροντα’ και άλλα. Σας παρακαλώ, δεχτείτε τα λόγια μου όπως ακριβώς είναι.

Την αλήθεια λέω. Και επιτρέψτε μου να μην θέλω να συνδεθεί η μουσική μου, με κανένα πιά κόμμα.

Μην γίνει και η άποψη, η πίστη, η πατρίδα και ποιός την εκπροσωπεί καλύτερα, αντικείμενο κατηγοριών η πολιτικό – θρησκευτικών αντιπαραθέσεων.

Περίμενα εξ‘ αριστερών επιθέσεις, αλλά όχι και εκ’ δεξιών. Πρέπει πάλι να αποδείξω, το ποιός είμαι και σε τί πιστεύω; Γιατί;“, έγραψε αναλυτικά.

Σημειώνεται πως στην ιστοσελίδα του κόμματος ΝΙΚΗ αναφέρεται ότι “μέ περισσή εὐγένεια ὁ κ. Σπανουδάκης παραχώρησε ἀφιλοκερδῶς στή ΝΙΚΗ τή χρήση τοῦ «Ψυχή μου μή λυγίζεις», ὡς ἐπίσημο Ὕμνο τῆς ΝΙΚΗΣ. Εἴμαστε εὐγνώμονες τόσο γιά τή χρήση τοῦ τεχνουργήματός του, ὅσο καί γιά τή συνολική στάση ζωῆς του πού δίνει φωτεινό παράδειγμα, παρηγοριά καί θάρρος στόν Ἑλληνικό Λαό. Εὐχαριστοῦμε!”.

Ο ύμνος της ΝΙΚΗΣ

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα