Στάση αναμονής τηρεί το Μαξίμου

Στάση αναμονής τηρεί το Μαξίμου
Meeting between the Greek Prime Minister Alexis Tsipras and delegation of the Commission's Working Group on Economic and Monetary Affairs (ECON) of the European Parliament, at the Maximos Mansion in Athens on March 30, 2016. / , , (ECON) , , 30 2016. Sooc.gr

Διαβάστε στο ρεπορτάζ του NEWS 247 ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης λίγο πριν την κρίσιμη συνερίαση της Δευτέρας, που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την έκβαση της αξιολόγησης

Σκληρή αναμένεται να είναι η αντιπαράθεση στο Eurogroup τόσο αναμέσα στην ελληνική πλευρά και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο όσο και στις χώρες που έχουν εκφράσει διαφορετικές απόψεις σχετικά με τη λύση που μπορεί να δοθεί.

Ενδεικτικό του κλίματος που θα βρει μπροστά του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος αναχωρεί την Κυριακή για τις Βρυξέλλες, είναι το δημοσίευμα του “Der Spiegel” για τη διαφωνία σε σχέση με το χρέος μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας, εκτιμώντας ότι ακόμα και η συμφωνία απειλείται με αποτυχία λόγω του θέματος αυτού.

Από το Μέγαρο Μαξίμου προτίμησαν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους λίγες ώρες πριν την συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης και τηρώντας στάση αναμονής επέλεξαν να μην προχωρήσουν σε κανένα σχόλιο όσον αφορά την παράμεβαση της Κριστίν Λαγκάρντ.

Αυτό που σχολίαζε κυβερνητικό στέλεχος στο NEWS 247 είναι πως η τοποθέτησή της βασίστηκε στην πάγια θέση του Ταμείου αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά την “διαφορά φάσης μεταξύ ΔΝΤ και Ευρώπης”.

Ο πρωθυπουργός ενημερώνεται συνεχώς απο τους στενούς του συνεργάτες και το οικονομικό επιτελείο για τις τελευταίες εξελίξεις στις Βρυξέλλες, ώστε να διαμορφωθεί η τελική στρατηγική της χώρας στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Σχετικά με την απάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου πως “δεν υπάρχει περίπτωση τέτοιο πακέτο να περάσει από την παρούσα κυβέρνηση ή – με ό,τι σημαίνει αυτό – από καμία δημοκρατική κυβέρνηση που μπορώ να φανταστώ», αφήνοντας ένα παράθυρο ανοιχτό για πολιτικές εξελίξεις, η ίδια πηγή τόνιζε στο NEWS 247 πως “είναι σαφες ότι δεν περνάει”, συμπληρώνοντας, όμως με νόημα ότι “δεν θα χρειαστεί κάτι τέτοιο κιόλας”.

Στην ελληνική πλευρά εξακολουθούν να εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για τα αποτελέσματα του Eurogroup πιστεύοντας πως υπάρχουν πολλές δυνάμεις στην Ευρώπη που δεν θα ήθελαν να καταγραφεί ως προηγούμενο η ψήφιση προληπτικών μέτρων.

Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκαν και όλες οι επαφές του Ευκλείδη Τσακαλώτου τις προηγούμενες ημέρες.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το απόγευμα της Κυριακής, ενώ προηγουμένως θα έχει σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τους συνεργάτες του.

Η συνεδρίαση θα διαρκέσει από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 10.00 το βράδυ και θα ακολουθήσει ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής και ορισμένων άρθρων, έπειτα από αίτημα της αντιπολίτευσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα