Σταθάκης: Εκτός πραγματικότητας τα περί μεταβίβασης στεγαστικών και αγροτικών δανείων

Σταθάκης: Εκτός πραγματικότητας τα περί μεταβίβασης στεγαστικών και αγροτικών δανείων
Discussion regarding the priorities actions, at the plenary hall of the Greek parliament, on Dec. 15, 2015 / , , 15 2015. SOOC

Έντονη αντιπαράθεση του υπουργού Οικονομίας με τον Κ. Χατζηδάκη που έκανε λόγο για παραπλάνηση των πολιτών. "Γίνατε όψιμα αντιευρωπαϊστές" του απάντησε ο Σταθάκης

Τον ισχυρισμό των κομμάτων της αντιπολίτευσης περί επικείμενης απελευθέρωσης της μεταβίβασης  στεγαστικών, καταναλωτικών ακόμη και αγροτικών δανείων σε μη τραπεζικά ιδρύματα διέψευσε ο υπουργός Οικονομίας ξεκαθαρίζοντας ότι οι εν λόγω αναφορές είναι «εκτός πραγματικότητας».

«Η συζήτηση που έγινε για μελλοντική απελευθέρωση των στεγαστικών δανείων – μέχρι και για δάνεια των αγροτών άκουσα- δεν ισχύει» διευκρίνισε ο κ. Σταθάκης και τόνισε ότι το ζήτημα θα λήξει οριστικά μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου. «Τον Φεβρουάριο εδώ είμαστε να το ξανασυζητήσουμε» είπε προβλέποντας ότι θα δικαιωθούν οι θέσεις της κυβέρνησης. Εξήγησε, μάλιστα, ότι με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης εξαιρούνται από την αγορά διαχείρισης δανείων όλα τα στεγαστικά πρώτης κατοικίας, όλα τα καταναλωτικά δάνεια καθώς και τα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο κ. Σταθάκης υποστήριξε ότι με το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια η κυβέρνηση διαμορφώνει το αυστηρότερο πλαίσιο που υπάρχει στην ΕΕ για την διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Επιτέθηκε, μάλιστα, στη ΝΔ υποστηρίζοντας ότι όψιμα έγινε πολύ «αντιευρωπαϊκή» και την κάλεσε να βρει μια χώρα της Ευρώπης που να έχει αυστηρότερους κανόνες προστασίας. 

Ο υπουργός Οικονομίας ήρθε όμως σε προσωπική αντιπαράθεση με τον βουλευτή της ΝΔ Κώστα Χατζηδάκη που είχε καταλογίσει χαμαιλεοντισμό στην κυβέρνηση. «Η ΝΔ δεν θέλει τις αγορές; Κάλεσα τον κ. Χατζηδάκη να μας πει αν έχει εγκαταλείψει τον κλασικό φιλελευθερισμό του» είπε και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι εγκαταλείπει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της «κοιτώντας όλο και περισσότερο το εσωτερικό».

Οι αναφορές του κ. Σταθάκη προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Κώστα Χατζηδάκη ο οποίος καταλόγισε στον υπουργό Οικονομίας ότι παραπλανά τους πολίτες. Κατήγγειλε δε την κυβέρνηση ότι επιβάλει νέους φόρους και περικοπές.

(Φωτογραφία: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα