Σταύρος Δήμας κατά δημοψηφίσματος και υπέρ του ναι

Σταύρος Δήμας κατά δημοψηφίσματος και υπέρ του ναι
Sooc

O παρ' ολίγον Πρόεδρος της Δημοκρατίας προέβη σε δήλωση, υποστηρίζοντας ότι αφού η τελική επιλογή της κυβέρνησης είναι να διεξαχθεί το δημοψήφισμα, τότε ανεπιφύλακτα η ψήφος πρέπει να είναι "ναι"

Κατά της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος και υπέρ του “ναι” το οποίο εξίσωσε με “ναι” στην Ευρώπη και το ευρώ, τάχθηκε και ο Σταύρος Δήμας, η μη εκλογή του οποίου ως Προέδρου της Δημοκρατίας οδήγησε στις πρόωρες εκλογές του Ιανουαρίου.

“Οι κρίσιμες ώρες που διανύει η πατρίδα μας απαιτούν από όλους σύνεση, νηφαλιότητα και ψυχραιμία. Η ιστορική επιλογή της ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η συμμετοχή της στο σύνολο των πολιτικών της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης αποτελούν αδιαπραγμάτευτη εθνική επιλογή. Την ίδια στιγμή το ευρωπαϊκό κεκτημένο φέρει ανεξίτηλα την ελληνική σφραγίδα”, δήλωσε ο κ.Δήμας.

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει πράγματι σύνθετα ζητήματα να επιλύσει προκειμένου να ανταποκριθεί στο όραμα των ιδρυτών της και να επιτύχει συνολικά την ευημερία των πολιτών της” παραδέχθηκε ο κ.Δήμας, υποστήριξε όμως ότι: “Μπροστά σε αυτές τις δυσκολίες όμως ο ρόλος της πατρίδας μας μέσα στην Ευρώπη παραμένει σπουδαίος και ενωτικός.”

Ο κ.Δήμας υποστήριξε ότι: “Η επιλογή της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος δεν εξυπηρετεί τα παραπάνω. Αντίθετα πρόκειται για μιά βιαστική, πρακτικά προβληματική επιλογή που δημιουργεί διχαστικά διλήμματα στους πολίτες” και κατέληξε: “Είχα την ελπίδα ότι θα επικρατούσαν ψυχραιμότερες σκέψεις.  Αφού όμως η τελική επιλογή της Κυβέρνησης είναι να διεξαχθεί το δημοψήφισμα, τότε ανεπιφύλακτα η ψήφος πρέπει να είναι «ναι». Ναι στην Ελλάδα, ναι στην Ευρώπη, ναι στο ευρώ.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα