Σταύρος σε Κυριάκο: Η ΝΔ ήταν μαζί με τον ΣΥΝ στις διαδηλώσεις κατά του Γιαννίτση

Σταύρος σε Κυριάκο: Η ΝΔ ήταν μαζί με τον ΣΥΝ στις διαδηλώσεις κατά του Γιαννίτση
ΒΟΥΛΗ - Συζήτηση προ Ημερησίας Διατάξεως, σύμφωνα με το άρθρο 143 του Κανονισμού της Βουλής, με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων, σχετικά με τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας, Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κάνει «εισπρακτικό ντου» στο ασφαλιστικό και τιμωρεί όσους δεν φοροδιαφεύγουν

Απάντηση στο άνοιγμα που επιχείρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ μέσω της επίκλησης της τελικώς ατελέσφορης μεταρρύθμισης Γιαννίτση έδωσε ο Σταύρος Θεοδωράκος κατηγορώντας τη ΝΔ ότι πολέμησε μαζί με τον τότε Συνασπισμό την πρόταση του υπουργού Εργασίας της κυβέρνησης Σημίτη.

«Ήσασταν, πάντοτε μαζί κύριοι της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις διαδηλώσεις εναντίον της πρότασης Γιαννίτση» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη συζήτηση της προ ημερησίας διατάξεως στηλιτεύοντας ως όψιμο το «φλερτ» του κ. Μητσοτάκη με τον εκσυγχρονισμό. Σημείωσε, μάλιστα, ότι στις αντιδράσεις κατά των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών πρωτοστατούσαν πάντα και οι συντεχνίες και κομματικοί πελάτες των δύο παρατάξεων.

Ο κ. Θεοδωράκης κατηγόρησε, εντωμεταξύ, την κυβέρνηση ότι επιχειρεί «εισπρακτικό ντου» στο ασφαλιστικό. Συγκεκριμένα επισήμανε ότι με την πρόταση της η κυβέρνηση τιμωρεί αυτόν που είναι ειλικρινής στη φορολογική του δήλωση και ωθεί στη φοροδιαφυγή τους ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν εισόδημα από 15.000 ως 70.000 ευρώ. «Ας υποθέσουμε ότι ένας ελεύθερος επαγγελματίας μηχανικός, γιατρός ή δικηγόρος, ή ένας αυτοαπασχολούμενος έχει καθαρό εισόδημα 25.000 ευρώ το χρόνο τότε με βάση το ασφαλιστικό της κυβέρνησης, του μείνουν τελικά 6.300 ευρώ αν δεν υπάρξει κάποια έκτακτη εισφορά ή κάποια εισφορά αλληλεγγύης. «Έτσι κατάφερε η κυβέρνηση να τους βγάλει όλους στους δρόμους. Και τους επιστήμονες και τους αγρότες και τους μικρομεσαίους αυτοαπασχολούμενους. Είναι προφανές ότι με όλα αυτά ωθούνται οι ελεύθεροι επαγγελματίες στη φοροδιαφυγή και στην εισφοροδιαφυγή» συμπλήρωσε.

Κατηγόρησε, μάλιστα, την κυβέρνηση ότι θυσιάζει τους ελεύθερους επαγγελματίες για να μην θυσιάσει το πελατειακό κράτος. «Αν δεν θέλουμε να κοπούν οι συντάξεις πρέπει να κοπούν οι σπατάλες από τον κρατικό προϋπολογισμό» είπε. Υποστήριξε ότι μπορούν να εξοικονομηθούν 380 εκ. ευρώ από την κατάργηση άχρηστων οργανισμών, 50 εκ. ευρώ από τα ενοίκια των υπουργείων. «Τα έσοδα του κράτους θα αυξηθούν κατά 720 εκ. ευρώ αν μειωθεί η γραφειοκρατία κατά 25%» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

«Το ασφαλιστικό είναι στην Ελλάδα ένα φαγοπότι που ο καθένας παραγγέλνει για τον εαυτό του τα πιο ακριβά και στο τέλος όλοι δείχνουν προς την πόρτα λέγοντας: “τον λογαριασμό θα τον πληρώσει η κοπέλα που μόλις μπαίνει”» είπε και ξεκαθάρισε ότι το Ποτάμι δεν πρόκειται να στηρίξει την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που προτείνει η κυβέρνηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα