Στη μία κάλπη επέμεινε ο Μητσοτάκης, ετοιμάζοντας το έδαφος για αποχή
"Δεν θα νομιμοποιήσουμε τη διαδικασία που έχει στόχο τη διαπόμπευση των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης" είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης λίγο πριν την ψηφοφορία για την προανακριτική επιτροπή. Χαρακτήρισε την κυβέρνηση "αδίστακτη παρέα" από την οποία "κινδυνεύει η αστική δημοκρατία"
- 22 Φεβρουαρίου 2018 00:25
«Η θέση μας είναι όλα στο φως αλλά δεν θα νομιμοποιήσουμε μια διαδικασία που έχει στόχο τη διαπόμπευση των πολιτικών σας αντιπάλων» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προαναγγέλλοντας ουσιαστικά ότι αν στηθούν 10 κάλπες μία για κάθε πολιτικό πρόσωπο η ΝΔ θα απέχει σε λίγη ώρα από τη μυστική ψηφοφορία.
«Στήνετε 10 κάλπες για να απαλλάξετε άρον-άρον τον κ. Κουρουμπλή και να σπιλώσετε τους πολιτικούς σας αντιπάλους. Θέλετε την επόμενη εκλογική αναμέτρηση να την μετατρέψετε σε έναν πόλεμο λάσπης. Αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ συνέδεσε όλη την εξέλιξη του ζητήματος με τη «μεγάλη εικόνα» σε ότι αφορά την οικονομία και τα εθνικά θέματα, όπως το Σκοπιανό και την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και την Κύπρο. «Ποιος θα επενδύσει σε ένα τόσο τοξικό περιβάλλον; Ποιος θα σεβαστεί και ποιος θα φοβηθεί μια χώρα που πέφτει στο διχασμό;» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Την ώρα που κάποιοι στήνουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο στήνετε γκρίζες ζώνες στη βουλή χωρίς να υπάρχουν αποδείξεις για τους πολιτικούς σας αντιπάλους».
«Με αποκλειστική ευθύνη σας κ. Τσίπρα το πολιτικό σύστημα εμφανίζεται σπαρασσόμενο» είπε ο κ. Μητσοτάκης και επιτέθηκε στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για σκάνδαλο σε ότι αφορά τις «μεθοδεύσεις» και την «παρέμβαση της κυβέρνησης στη δικαιοσύνη». «Αν υπάρχουν ένοχοι σ’ αυτή την αίθουσα αυτοί είστε εσείς. Σήμερα οι κατηγορούμενοι έγιναν κατήγοροι και οι κατήγοροι απολογούμενοι» είπε απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα.
Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης έκλεισε την ομιλία του επικαλούμενος φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή για να προσθέσει λέγοντας ότι «ο καιρός τα έφερε έτσι ώστε η δημοκρατία μας να κινδυνεύει απ’ αυτούς που την επικαλούνται και μετέρχονται όλα τα μέσα θεμιτά και αθέμιτα για να παραμείνουν στις καρέκλες τους. Στις δημοκρατίες οι κυβερνήσεις κυβερνούν, δεν εξουσιάζουν, δεν ηγεμονεύουν, η ισχύς τους εξισορροπείται και ελέγχεται με βάση τους κανόνες της φιλελεύθερης αστικής δημοκρατίας. Η δημοκρατία δεν θα σκύψει το κεφάλι σε μια αδίστακτη παρέα που κάνει τα πάντα για να παραμείνει στην εξουσία».