Στη σέντρα Δεμίρης και Βλάχου για τις υποκλοπές
Η κατάθεση του Χρ. Ράμμου δημιουργεί ερωτηματικά για τη στάση ΕΥΠ και εισαγγελέως στην έρευνα της ΑΔΑΕ για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, ο οποίος μιλά για παρακρατικό μηχανισμό.
- 22 Σεπτεμβρίου 2022 06:10
Ερωτηματικά για τη στάση της ΕΥΠ, αλλά και της αρμόδιας εισαγγελέως, στη διερεύνηση των υποκλοπών, θέτει η αντιπολίτευση, μετά και τη χθεσινή κατάθεση του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου, στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής.
Ο κ. Ράμμος κατήγγειλε, γεγονός που αποτυπώνεται και στα πρακτικά της ΑΔΑΕ, άρνηση συνεργασίας από το νυν διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη, αλλά και από την αρμόδια για την ΕΥΠ εισαγγελέα, Βασιλική Βλάχου.
“Είναι προφανείς οι ευθύνες του κ. Μητσοτάκη, αλλά είναι και προφανής η ανάγκη ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να κινηθεί άμεσα ώστε να ελέγξει την κατά τη γνώμη της ανέλεγκτη κυρία εισαγγελέα που έχει την αρμοδιότητα για την ΕΥΠ”, υποστήριξε στη συνέχεια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ενώ η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη κατήγγειλε ότι η ΕΥΠ αρνήθηκε τη συνεργασία με την ΑΔΑΕ, που είναι ο φορέας ελέγχου των μυστικών υπηρεσιών.
Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσαν εν τω μεταξύ τη Νέα Δημοκρατία ότι προσπαθεί για μία ακόμη φορά να παραποιήσει την κατάθεση μάρτυρα έχοντας ως μόνο στόχο τη συγκάλυψη. Και αυτό καθώς νωρίτερα πηγές της ΝΔ στεκόταν στη δήλωση Ράμμου ότι δεν γνωρίζει εάν έχει καταστραφεί ο φάκελος Ανδρουλάκη, ενώ σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ τόνισε και πάλι την άρνηση συνεργασίας της ΕΥΠ.
Ο κ.Ράμμος ανέφερε ειδικότερα ότι ζήτησε το φάκελο Ανδρουλάκη αλλά δεν του δόθηκε, ρώτησε εάν έχει καταστραφεί και δεν έλαβε καμία απάντηση και επομένως είπε ότι δεν ξέρει τι έχει συμβεί τελικά με το έγχαρτο αρχείο.
Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ προχθές είχε καρφώσει και τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα ως υπεύθυνο για την εντολή καταστροφής των μηχανημάτων της ΕΥΠ στις 29 Ιουλίου, όταν και έγινε η καταγγελία για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ συναντήθηκε χθες με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία πάντως ουσιαστικά ένιψε τας χείρας της κρυπτόμενη πίσω από την έλλειψη ουσιαστικών αρμοδιοτήτων της.
Από τη Χαριλάου Τρικούπη κρατούσαν ωστόσο έστω την επισήμανση της Προέδρου πως “σε ένα σύγχρονο κράτος δικαίου κάθε εξαίρεση από την προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών πρέπει να ερμηνεύεται στενά και να υπόκειται σε λογοδοσία”.
Ο κ. Ανδρουλάκης στη συνέχεια σχολίασε χαρακτηριστικά: “Δεν έχουν συνωμοτήσει οι πλανήτες εις βάρος μου, αλλά ένας παρακρατικός μηχανισμός ο οποίος θα πρέπει να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη” και επισήμανε τις “διαβολικές συμπτώσεις” όσον αφορά στην παρακολούθηση του.
Το ΠΑΣΟΚ– ΚΙΝΑΛ επιμένει άλλωστε στην άρση του απορρήτου, κάτι που αρνείται η κυβέρνηση επικαλούμενη τον ευαίσθητο εθνικά ρόλο της ΕΥΠ.
Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις