Στη Βουλή η δικογραφία για την αναβάθμιση των αεροσκαφών P-3B

Διαβάζεται σε 2'
Ολομέλεια της Βουλής
Ολομέλεια της Βουλής EUROKINISSI) @ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Η υπόθεση αφορά σε σύμβαση η οποία υπογράφηκε τον Μάρτιο του 2015 και φέρεται να μην έχει μέχρι στιγμής υλοποιηθεί, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες πετάει μόνο ένα από τα πέντε αεροσκάφη τα οποία επρόκειτο να αναβαθμιστούν.

Στη Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία που αφορά στην υπόθεση των πέντε αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3B Orion και στην αναβάθμισή τους επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η υπόθεση αφορά σε μια σύμβαση η οποία υπογράφηκε τον Μάρτιο του 2015 και φέρεται να μην έχει μέχρι στιγμής υλοποιηθεί, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες πετά μόνο ένα από τα πέντε αεροσκάφη τα οποία επρόκειτο να αναβαθμιστούν και να εκσυγχρονιστούν. Και μάλιστα το εν λόγω πετάει σε ένα πλαίσιο ενδιάμεσης λύσης, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

Σημειώνεται ότι με τη συγκεκριμένη δικογραφία και τη μηνυτήρια αναφορά που ήρθε στη Βουλή, μπαίνει στο κάδρο και ο κ. Ευάγγελος Αποστολάκης, νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο ίδιος ήταν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

Το ερώτημα που προκύπτει, μετά τη διαβίβαση της συγκεκριμένης δικογραφίας και της μηνυτήριας αναφοράς, είναι αν θα υπάρξει το επόμενο κοινοβουλευτικό βήμα, δηλαδή αν θα συλλεγούν τριάντα υπογραφές, έτσι ώστε να συσταθεί προκαταρκτική επιτροπή, η οποία θα εξετάσει αν υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις ή ενδεχόμενες παραβιάσεις, παραβάσεις, απιστία, παράβαση καθήκοντος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα