Στυλιανίδης για φωτιές: Δεν πενθεί μόνο η Ελλάδα, πενθεί η Ευρώπη

Στυλιανίδης για φωτιές: Δεν πενθεί μόνο η Ελλάδα, πενθεί η Ευρώπη
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για την Ανθρωπιστική Κρίση, Χρήστος Στυλιανίδης AP

"Ο ελληνικός λαός πρέπει να νιώσει ότι δεν είναι μόνος και δεν είναι μόνος" τόνισε ο επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων της ΕΕ από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής όπου βρέθηκε μαζί με τον Νίκο Τόσκα.

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής βρέθηκε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για την Ανθρωπιστική Κρίση, Χρήστος Στυλιανίδης μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.

Ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι είναι μια μεγάλη ημέρα θλίψης για την Ελλάδα και την Ευρώπη, προσθέτοντας πως δρομολογείται η ευρωπαϊκή βοήθεια που ζήτησε η Ελλάδα. «Δεν πενθεί μόνο η Ελλάδα, πενθεί η Ευρώπη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνει και θα δείξει αλληλεγγύη προς τον ελληνικό λαό. Ο ελληνικός λαός δεν είναι μόνος. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι και τις επόμενες ημέρες παρούσα για να βοηθήσει» είπε ο κ. Στυλιανίδης.

Ο κ. Τόσκας από την πλευρά του ευχαρίστησε τον κ. Ευριπίδη για την παρουσία του στην Αθήνα επισημαίνοντας πως η Ελλάδα δεν είναι μόνη της και δεν θα έπρεπε να είναι, όπως καμία χώρα της ΕΕ. Οι φυσικές καταστροφές δεν συμβαίνουν μόνο στις νότιες χώρες, είπε ο κ. Τόσκας και μίλησε για την πρωτοφανή αλληλεγγύη τόσο από την ΕΕ όσο και από χώρες εκτός της Ευρώπης. Ο υπουργός ανέφερε ότι από αύριο θα επιχειρούν δύο ιταλικά και ένα ρουμανικό αεροσκάφος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα