Στην Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση για το ασφαλιστικό. Live Εικόνα

Στην Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση για το ασφαλιστικό. Live Εικόνα
Meeting of both social affairs and financial affairs committees regarding the social security draft bil. In Athens, on Apr. 25, 2016l . , 25 , 2016 Nick Paleologos / SOOC

Στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ξεκίνησε η συζήτηση για το ασφαλιστικό. Για αναπροσαρμογή των επικουρικών μίλησε ο Κατρούγκαλος

Ξεκίνησε στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών και Οικονομικών Υποθέσεων η συζήτηση για το Ασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιo.

Στη συζήτηση γίνεται επεξεργασία και εξέταση των σχεδίου νόμου του τπουργείου Εργασίας του πολυνομοσχεδίου “Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας – Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού συστήματος – Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων”.

Να σημειωθεί πως ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας νωρίτερα, ανέφερε ότι ουσιαστικά μιλάμε για αναπροσαρμογή των επικουρικών που αφορά λιγότερο του 10% των συνταξιούχων. “Η πρότασή μας εξασφαλίζει κοινωνική δικαιοσύνη και ισονομία” είπε  μεταξύ άλλων ο κ. Κατρούγκαλος υποστηρίζοντας ότι “το βασικό εργαλείο κοινωνικής δικαιοσύνης είναι η εθνική σύνταξη. Είναι διαφορετική από την βασική σύνταξη. Η εθνική σύνταξη έχει ως βασικό χαρακτηριστικό ότι δεν χρηματοδοτείται από τις εισφορές, αλλά αποκλειστικά από τη φορολογία για να αποτελέσει εργαλείο αναδιανομής προς όφελος των φτωχότερων και των κατώτερων μεσαίων στρωμάτων, αλλά και ταυτόχρονα να αποτελέσει εγγύηση μιας ελάχιστης αφετηρίας για να εξασφαλίζεται το ελάχιστο αξιοπρεπούς διαβίωσης και συμπλήρωμα με ποσοστό αναπλήρωσης”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα