Στις 19:30 το μήνυμα Μητσοτάκη για τις φωτιές

Στις 19:30 το μήνυμα Μητσοτάκη για τις φωτιές
Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ο πρωθυπουργός θα απευθυνθεί στους πολίτες με δήλωση του, ενώ νωρίτερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μαξίμου με αντικείμενο τη στήριξη των πυρόπληκτων και την ανασυγκρότηση των καμένων περιοχών 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί σήμερα στις 19:30 με νέα δήλωση του προς τους Έλληνες πολίτες την ώρα που η μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια και την Ηλεία συνεχίζεται και καθώς η κυβέρνηση ήδη εκπονεί το σχέδιο για την επόμενη ημέρα.

Σε ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό νωρίτερα σήμερα συζητήθηκαν γενναίο πακέτο άμεσων αποζημιώσεων για τα καμμένα σπίτια, ειδικά μέτρα για την Εύβοια και άμεσα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα στις πυρόπληκτες περιοχές.

Οι οριστικές αποφάσεις σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μαξίμου θα ληφθούν στην αυριανή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και στη συνέχεια θα γίνουν ανακοινώσεις εξειδίκευσης των μέτρων από τους αρμόδιους Υπουργούς.

Ωστόσο αναμένεται να δώσει μία “πρόγευση” ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται να δοθεί στους πυρόπληκτους, τα σπίτια των οποίων θα κριθούν κόκκινα, σημαντική άμεση αποζημίωση. Η λογική θα είναι “μία αίτηση, μία πλατφόρμα, ένας φορέας”, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πυρόπληκτοι απευθυνόμενοι σε διάφορα υπουργεία. Ειδικά και οριζόντια μέτρα εξετάζεται να ληφθούν για τη στήριξη πολιτών και επιχειρήσεων στην Εύβοια, ιδίως δε για τους αγρότες, κτηνοτρόφους και ρητινοσυλλέκτες. Σημειωτέον ότι ο πρωθυπουργός νωρίτερα σήμερα επικοινώνησε με τους δημάρχους του πληττόμενου νησιού. Το υπουργείο Περιβάλλοντος θα ξεκινήσει εν τω μεταξύ άμεσα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα στις πληγείσες περιοχές.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός εντός της εβδομάδας θα δώσει και συνέντευξη τύπου.

Κλιμάκια μηχανικών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ξεκίνησαν σήμερα το πρωί την καταγραφή ζημιών στις πληγείσες περιοχές. Αυτοψίες πραγματοποιούνται ειδικότερα στους Δήμους Αχαρνών (Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες), Ωρωπού (Αφίδνες, Ιπποκράτειος Πολιτεία, Δροσοπή), Κηφισιάς (Αδάμες), Διονύσου (Κρυονέρι), Λοκρών (Μαλεσίνα).

Οι πολίτες που αναγκάστηκαν να εκκενώσουν κατοικίες και οικισμούς μπορούν να καλούν το 1135 προκειμένου να λάβουν οδηγίες για την προσωρινή φιλοξενία τους σε ξενοδοχεία που έχει μισθώσει το δημόσιο. Ήδη σε αυτό το πλαίσιο περισσότεροι από 1.500 πυρόπληκτοι έχουν λάβει προσωρινή στεγαστική συνδρομή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα