Στις Βρυξέλλες Τσίπρας και κυβερνητικό κλιμάκιο. Μπαράζ επαφών με αξιωματούχους

Στις Βρυξέλλες Τσίπρας και κυβερνητικό κλιμάκιο. Μπαράζ επαφών με αξιωματούχους
Atmospher from the third parliamentary voting for the election of the new Greek President, in Athens, Dec. 29, 2014 / , , 29 , 2014 Sooc

Στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου. Δεν υπήρξε αίτημα για συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο

Στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εν όψει της συνεδρίασης του Eurogroup, και της αυριανής Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Στην κυβερνητική αποστολή συμμετέχουν, επίσης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Eurogroup (αναμένεται να ξεκινήσει στις 18:30 ώρα Ελλάδας), ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χουντής, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις Βρυξέλλες θα μεταβεί, πιθανότατα την Πέμπτη, και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών (αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις) Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο Ν. Παππας το πρωί είχε επικοινωνία με τον Γερμανό πρέσβη, παρόλα αυτά από το Μεγαρο Μαξίμου ξεκαθαρίζουν ότι δεν έχει κλειστεί ραντεβού με την Α. Μέρκελ, ούτε η ελληνική πλευρά έχει ζητήσει ραντεβού.

Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέπτεται τώρα τη μόνιμη ελληνική αντιπροσωπεία στην ΕΕ, προκειμένου να συναντηθεί με το προσωπικό και να ενημερωθεί.

Για το κομμάτι της διαπραγμάτευσης  η ελληνική πλευρά εμμένει στη θέση της ότι η μεταβατική συμφωνία δεν μπορεί να είναι επέκταση των υφιστάμενων μνημονίων

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γ. Βαρουφάκης στο Eurogroup, αναμένεται να θέσει τα πέντε βασικά σημεία που θέτει η ελληνική πλευρά και κάποια τεχνικά θέματα.

Νωρίτερα, ο κ. Βαρουφάκης είχε συνάντηση με την  Κριστιν Λαγκάρντ, με πηγές του υπουργείου Οικονομικών να τονίζουν πως ο κ. Βαρουφάκης βγήκε πολύ ευχαριστημένος μετά τη συζήτηση που είχαν. Ακολούθησε συνάντηση των Γ. Βαρουφάκη, Γ. Δραγασάκη και Γ. Χουλιαράκη με Γ. Ντάισελμπλουμ, Κρ. Λαγκάρντ και Τ. Βίζερ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα