Στο μέλλον ο ανασχηματισμός: Ποιοι αντικαθιστούν στην κυβέρνηση Χαρακόπουλο και Καλαφάτη

Στο μέλλον ο ανασχηματισμός: Ποιοι αντικαθιστούν στην κυβέρνηση Χαρακόπουλο και Καλαφάτη

Ποιοι είναι οι βουλευτές που ορκίστηκαν στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος

Ορκίστηκαν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Καρόλου Παπούλια και παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, οι Θεόφιλος Λεονταρίδης ως αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τριφίμων και Νίκος Ταγαράς ως αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος. Στην τελετή ορκωμοσίας, στο Προεδρικό Μέγαρο, χοροστάτησε ο επίσκοπος Γαβριήλ.

Η αντίδραση της κυβέρνησης ήταν αστραπιαία, βάζοντας έστω και προσωρινά τέλος στα σενάρια για ανασχηματισμό.

Πάντως, ένας “μίνι” ανασχηματισμός δεν μπορεί να αποκλειστεί, ακόμη και πριν τις ευρωεκλογές, καθώς ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, έχει αφήσει να εννοηθεί ότι το έργο του έχει ολοκληρωθεί.

Ποια είναι τα νέα μέλη της κυβέρνησης

Ο βουλευτής Σερρών Θεόφιλος Λεονταρίδης είναι πτυχιούχος της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. Από το 1990 ως το 1996 υπηρέτησε ως Πρόεδρος της κοινότητας Κ. Ποροΐων, ενώ παράλληλα υπήρξε μέλος της ΝΟΔΕ Σερρών, αναλαμβάνοντας τομείς για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Το 1996 εξελέγη για πρώτη φορά Βουλευτής του νομού Σερρών, για να επανεκλεγεί το 2000 πρώτος στις προτιμήσεις του κόσμου της ΝΔ. Το 2007 εξελέγη για τέταρτη φορά Βουλευτής του Ν. Σερρών. Το 2009 εξελέγη για πέμπτη φορά Βουλευτής του νομού Σερρών, πρώτος στις προτιμήσεις του κόσμου της Νέας Δημοκρατίας.

Το 2012 εξελέγη Βουλευτής του Ν. Σερρών στις εκλογές της 6ης Μαϊου και στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο του Πρωτοδικείου Σερρών, Σοφία Σάββαρη, με την οποία έχουν αποκτήσει την κόρη τους Ραφαηλία.

Ο Νικόλαος Ταγαράς είναι ελεύθερος επαγγελματίας , μελετητής και επιβλέπων μηχανικός σε πολλά έργα.

Υπηρέτησε για χρόνια στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, 8 χρόνια ως Πρόεδρος της Κοινότητος Χιλιομοδίου (την περίοδο 1987 – 1994) και 4 χρόνια ως Δήμαρχος Τενέας (1999 – 2002).

Ταυτόχρονα υπήρξε για 4 χρόνια Πρόεδρος της Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. Κορινθίας (1999 – 2002), Πρόεδρος του Κέντρου Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Πελοποννήσου, Αντιπρόεδρος των Τ.Ε.Δ.Κ Πελοποννήσου, Εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στο Νομό Κορινθίας και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών.

Το 2002 εξελέγη Νομάρχης Κορινθίας. Παράλληλα διετέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Εταιρίας Πελοπόννησος Α.Ε., Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Ταμείου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τακτικό μέλος της Ε.Ν.Α.Ε. στις επιτροπές Μεταφορών και Δημοσίων Σχέσεων, εκπρόσωπος της Ε.Ν.Α.Ε. στο Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας και στην Εθνική Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας καθώς και Πρόεδρος στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης, στο Κέντρο Νέων και στο Λυσίππειο Πνευματικό Κέντρο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κορινθίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα