Στο στόχαστρο της ΝΔ και πάλι η ΕΡΤ

Στο στόχαστρο της ΝΔ και πάλι η ΕΡΤ
Τα γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς Eurokinissi

Ανοιχτή επιστολή στη διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης και το ΕΣΡ έστειλε χθες η αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή επίθεση δημοσιογράφου στο Μητσοτάκη για φασισμό. Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΝΔ κατηγορεί την ΕΡΤ για προπαγάνδα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

Η χθεσινή ανοιχτή επιστολή της Νέας Δημοκρατίας στη διοίκηση της ΕΡΤ και το ΕΣΡ με αφορμή σχόλιο δημοσιογράφου της κρατικής τηλεόρασης πως η ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ θύμιζε θεωρητικό του φασισμού, ήταν η τελευταία προειδοποίηση προς την κυβέρνηση, όπως τόνιζε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που η ΝΔ κατηγορεί την ΕΡΤ για προπαγάνδα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η πρώτη φορά που συγκρούεται με στελέχη ή δημοσιογράφους της δημόσιας τηλεόρασης.

Πριν λίγες εβδομάδες η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με το Διοικητικό Συμβούλιο της “Ένωσης Εργαζομένων ΕΡΤ”, κατά την οποία ο πρόεδρος της ΝΔ είχε δηλώσει πως δεν θα κάνει απολύσεις στη δημόσια τηλεόραση ως πρωθυπουργός, αλλά ότι θα υπάρξει αξιολόγηση, είχε σταθεί αφορμή για κόντρα με την ΠΟΣΠΕΡΤ.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ υποστήριξε ότι τα περί αξιολόγησης συνιστούν προκάλυμμα απολύσεων, έκανε λόγο για νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα και υπενθύμισε το “μαύρο” στην ΕΡΤ επί κυβέρνησης Σαμαρά.

Η ΝΔ με ανακοίνωση της απάντησε πως στη “νέα ακομμάτιστη ΕΡΤ” δε θα έχουν θέση “οι πάσης φύσεως Καλφαγιάννηδες και οι συμβασιούχοι κομματικοί γκαουλάιτερ του ΣΥΡΙΖΑ”.

Μάλιστα σημείωσε ότι προβαίνει σε αυτή τη διευκρίνιση επειδή: “Οι πρόσφατες δηλώσεις του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ότι δεν θα απολυθεί κανείς από το μόνιμο προσωπικό της Ε.Ρ.Τ. προκάλεσαν την εύλογη αγανάκτηση όσων τηλεθεατών έχουν απομείνει να παρακολουθούν -έστω και τυχαία στο ζάπινγκ- το όργιο της Συριζαϊκής προπαγάνδας”.

Τον περασμένο Ιούνιο είχε προκληθεί και πάλι πολιτική αντιπαράθεση, όταν η ΝΔ με ανακοίνωση της υποστήριζε πως “Το Μέγαρο Μαξίμου έχει μετατρέψει την ΕΡΤ σε ΣΥΡΙΖΑ-Channel” με αφορμή το γεγονός ότι στο κεντρικό δελτίο της δημόσιας τηλεόρασης στις 26 Ιουνίου δεν είχε παίξει η ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Γ. Λαζαρίδη πρώτο θέμα, ενώ όπως κατήγγειλε η ΝΔ είχε αγνοηθεί ουσιαστικά η δραστηριότητα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και είχαν αποσιωπηθεί συλλαλητήρια για το Σκοπιανό και άλλα αρνητικά για την κυβέρνηση θέματα. Ως εκ τούτου το Μοσχάτο υποστήριζε ότι “είναι εξόφθαλμο πια ότι κάποιοι στην Αγία Παρασκευή δεν επιτρέπουν στους δημοσιογράφους να κάνουν τη δουλειά τους”, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι μετατρέπει την ΕΡΤ σε φερέφωνο του Μαξίμου.

Ιδίως στη σαμαρική πτέρυγα της ΝΔ υπάρχει ιδιαίτερη καχυποψία έως εχθρότητα απέναντι στην ΕΡΤ, λόγω ενδεχομένως και των ανοιχτών λογαριασμών από την εποχή Σαμαρά και την απόφαση για μαύρο στη δημόσια τηλεόραση. Τότε ο Αντώνης Σαμαράς καίτοι πρωθυπουργός είχε κατηγορήσει ουσιαστικά την ΕΡΤ για… αριστερή προπαγάνδα εναντίον του. Η σημερινή ηγεσία της ΝΔ δεν υιοθετεί επισήμως τη ρητορική ορισμένων που επιμένουν ακόμη και σήμερα πως η κρατική τηλεόραση θα έπρεπε να κλείσει και να ξαναφτιαχτεί από την αρχή. Ορισμένοι στη ΝΔ επίσης καταγγέλλουν το κόστος της ΕΡΤ για τους φορολογούμενους. Ο κ. Μητσοτάκης όταν έγινε πρόεδρος της ΝΔ εξήγγειλε τη μείωση στο μισό του τέλους για την ΕΡΤ, ενώ ως βουλευτής το 2013 είχε ζητήσει την πλήρη κατάργηση του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα