Στο στόχαστρο της ΝΔ ο Καμμένος

Στο στόχαστρο της ΝΔ ο Καμμένος

«Φάκελο» με τα πεπραγμένα του κυβερνητικού εταίρου στο υπουργείο Άμυνας θέλουν να γεμίσουν στο Μοσχάτο με στόχο να αναδείξουν γενικότερο θέμα διαφάνειας

Για το Μοσχάτο η υπόθεση κατά την οποία ο Πάνος Καμμένος φέρεται να έχει συνομιλία με τον ισοβίτη Μάκη Γαννουσάκη για την υπόθεση του Noor1 είναι η αφορμή για να ξαναμπεί στο στόχαστρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο υπουργός άμυνας. Στη ΝΔ δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνειών για την απόφασή τους να κρατήσουν ψηλά τους τόνους κατά του κυβερνητικού εταίρου του Αλέξη Τσίπρα και να κλιμακώσουν τις επιθέσεις τους.

Πληροφορίες θέλουν το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην περιορίζεται αποκλειστικά στην συγκεκριμένη υπόθεση που κατά τον Άδωνι Γεωργιάδη συνιστά «εξωθεσμική παρέμβαση» του κ. Καμμένου κατά «παράβαση της διάκρισης των εξουσιών και του συντάγματος». Ήδη για το συγκεκριμένο αυτό θέμα έχουν καταθέσει ερωτήσεις στη βουλή τόσο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ όσο και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Πληροφορίες θέλουν τα γαλάζια στελέχη να συλλέγουν πάσης φύσεως πληροφορίες και να έχουν στο μικροσκόπιό τους τα πεπραγμένα του Πάνου Καμμένου στο υπουργείο προκειμένου να ετοιμάσουν φάκελο που θα περιλαμβάνει και άλλες υποθέσεις με σκοπό να αναδείξουν γενικότερο θέμα διαφάνειας και χρηστής διοίκησης με βασικό σκοπό να καλέσουν τον πρωθυπουργό να πάρει θέση. Στο μεταξύ έχουν αρχίσει να γίνονται και πρώτες σκέψεις που φτάνουν ακόμα και στο ενδεχόμενο πρότασης μορφής κατά του υπουργού Άμυνας ωστόσο οι πληροφορίες επιμένουν πως κάτι τέτοιο επισήμως δεν έχει συζητηθεί στις συσκέψεις υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ως εκ τούτου δεν υπάρχουν προς ώρας ειλημμένες αποφάσεις, ενώ σε κάθε περίπτωση θεωρείται απίθανο να προκύψει κάποια πρωτοβουλία προς σ’ αυτή την κατεύθυνση πριν από την προ ημερησίας συζήτηση της 3 του Ιούλη στη βουλή για την οικονομία.

Στη ΝΔ θεωρούν αχίλλειο πτέρνα της κυβέρνησης και της σταθερότητάς της, τον Πάνο Καμμένο και λαμβάνουν υπόψη τους ότι και για αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει προβληματισμός για το κατά πόσο έχει κλείσει ή όχι τον κύκλο της η κυβερνητική συνεργασία με τους ΑΝΕΛ. Σε αυτό το πλαίσιο πρόθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να ασκήσει πίεση και να διαμηνύσει με αυτό τον τρόπο ότι το κλείσιμο της αξιολόγησης δεν συνιστά αυτόματα και σταθεροποίηση της κυβέρνησης, ειδικά από τη στιγμή που στόχος της ΝΔ είναι να πλήξει την αξιοπιστία της κυβέρνησης σε ότι αφορά την ατζέντα διαφθορά, διαφάνεια και λειτουργία των θεσμών. Σ’ αυτό το σκηνικό ο Πάνος Καμμένος αντιμετωπίζεται από τη ΝΔ ως ο αδύναμος κρίκος της κυβέρνησης.

(φωτό: Sooc)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα