Σβίγκου: “Ο Καραμανλής αδειάζει την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη”
Τη χθεσινή ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, Κ. Καραμανλή σχολίασε σε συνέντευξή της η Ράνια Σβίγκου, σημειώνοντας πως "απηχεί απόψεις οι οποίες είναι στον αντίποδα των όσων έχει κάνει το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση".
- 02 Ιουνίου 2022 22:43
Σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό REALFM και στους δημοσιογράφους Νίκο Χατζηνικολάου και Κάτια Μακρή, η Ράνια Σβίγκου, αναφερόμενη στην αποστολή τεθωρακισμένων στην Ουκρανία από την κυβέρνηση, έκανε λόγο για «εν κρυπτώ αποφάσεις, που καθόλου δεν μας εφησυχάζουν», καθώς και για «αλαζονεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη», για «τη μη διάθεσή της να συζητήσει με τον οποιονδήποτε», τονίζοντας ότι «είναι αδιανόητο να μαθαίνει ο ελληνικός λαός και όλα τα κόμματα από τον κ. Σόλτς, και, την προηγούμενη εβδομάδα, από τον Αμερικανό Υπουργό Άμυνας, τη νέα αποστολή πολεμικού υλικού», τονίζοντας ότι «σε αντίστοιχες αποστολές πολεμικού υλικού στις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες γίνεται πολύ εκτενής συζήτηση στα εθνικά κοινοβούλια.»
Όπως σημείωσε η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «αντί για αλλεπάλληλες αποστολές πολεμικού υλικού, η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας και να είναι στην πρώτη γραμμή των διπλωματικών προσπαθειών για τον άμεσο τερματισμό της παράνομης ρωσικής εισβολής. Εμείς θα έπρεπε να ήμασταν στο πλευρό των συμφερόντων της Ελλάδας και στο πλευρό των συμφερόντων για την ειρήνη»
Σχολιάζοντας την χθεσινή ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, Κ. Καραμανλή, η Ράνια Σβίγκου είπε ότι αυτή, με «τον έναν ή τον άλλο τρόπο αδειάζει την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη», αναφέροντας ότι «η παρέμβασή του, ιδιαίτερα στο ζήτημα της Ουκρανίας και της ανάγκης ειρήνης και τερματισμού της ρωσικής εισβολής, απηχεί απόψεις οι οποίες είναι στον αντίποδα των όσων έχει κάνει το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση».
Η Ράνια Σβίγκου πρόσθεσε, σχετικά με την ομιλία Καραμανλή ότι «ακόμα και στα δεξιά, υπάρχουν φωνές μετριοπάθειας που αναδεικνύουν την ανάγκη η Ελλάδα να είναι ένας πυλώνας σταθερότητας και ειρήνης. Αυτές τις αρχές θα πρέπει να τις υπηρετήσει και η ελληνική κυβέρνηση η οποία και σε αυτό το ζήτημα επιλέγει το δόγμα του προκεχωρημένου φυλακίου και απομακρύνεται εντελώς από το δόγμα της φιλειρηνικής και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής που υπηρέτησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».
Σχετικά με τις δηλώσεις του State department για τις προκλητικές δηλώσεις και κινήσεις του προέδρου της Τουρκίας Ερντογάν, η Ράνια Σβίγκου είπε ότι αυτές είναι «θετικές», «αυτονόητες», αλλά κι ότι «θα έπρεπε να είχανε γίνει πολύ νωρίτερα, έτσι ώστε να είχε υπάρξει νωρίτερα ένας φραγμός στην τουρκική επιθετικότητα.», προσθέτοντας ότι «εδώ και καιρό επισημαίνουμε ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε αξιοποιήσει την προεδρία Μπάιντεν, ώστε να ασκηθεί πίεση στην Τουρκία να πάρει αποστάσεις από επιθετικές και προκλητικές ενέργειες. Δεν μας άκουσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη».
Αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είπε ότι «σε ένα πλουραλιστικό κόμμα, όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Γίνονται συνθέσεις και μετά λαμβάνονται αποφάσεις με πλειοψηφίες και μειοψηφίες. Όλοι και όλες οφείλουν να υλοποιούν τις αποφάσεις αυτές που έχουν ληφθεί με συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες. Η υλοποίηση αυτή γίνεται από όλους. Είτε κάποιος είναι Γραμματέας, είτε είναι ένα απλό μέλος».
Τέλος, σχετικά με τα τη συζήτηση για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αυτή επικεντρώνεται σε δύο στόχους. Αφενός, «αφορά την οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος, το πώς 110.000 νέα μέλη, όχι μόνο, θα ενταχθούν στις οργανώσεις του κόμματος, αλλά κυρίως θα είναι ενεργοί στις κοινωνικές διεργασίες». Αφετέρου, όπως «ανέφερε και στην ομιλία του στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Αλέξης Τσίπρας, έχει να κάνει με το κυβερνητικό πρόγραμμα, το οποίο θα καταρτίσουμε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και θα το εξαγγείλει ο Πρόεδρος του κόμματος στη ΔΕΘ».
Προχωράμε «με ένα κόμμα το οποίο θα είναι πιο ισχυρό, πιο μαζικό, πιο συντεταγμένο για να δώσει την εκλογική μάχη με ένα πλαίσιο προγραμματικών θέσεων, και με ένα κυβερνητικό πρόγραμμα το οποίο θα απαντά στις κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες και σε ένα ρευστό διεθνές περιβάλλον, στο οποίο βλέπουμε τους κινδύνους που υπάρχουν για τη χώρα μας», κατέληξε η Ράνια Σβίγκου.
Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις