Σχολεία: Τα παράδοξα μαθηματικά της κυβέρνησης με τις συγχωνεύσεις τμημάτων

Διαβάζεται σε 2'
Παύλος Μαρινάκης
Παύλος Μαρινάκης INTIME NEWS

Σύμφωνα με την κυβέρνηση το άθροισμα της πρόθεσης δύο αριθμών ισούται με το αποτέλεσμα αφαίρεσης, καθώς ο Π. Μαρινάκης υποστήριξε ότι με τις συγχωνεύσεις ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα μειώνεται.

Μπροστά στο κύμα αντιδράσεων εκπαιδευτικών και γονέων για τις αναγκαστικές συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων, η κυβέρνηση απαντά με μαθηματικά που… δεν βγαίνουν. Και αυτό καθώς υποστηρίζει πως το άθροισμα από την πρόσθεση δύο αριθμών ισούται με το αποτέλεσμα… αφαίρεσης και κρύβεται πίσω από τους μέσους όρους.

Σε ερώτηση του NEWS 24/7 σχετικά με την επιμονή της κυβέρνησης στις συγχωνεύσεις τμημάτων στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, υποστήριξε ειδικότερα ότι “η πραγματικότητα είναι εντελώς αντίθετη από ό,τι ισχυρίζονται κάποιοι”.

Ανέφερε ότι από τα συνολικά 61.000 σχολικά τμήματα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συγχωνεύονται 1.000. “Δηλαδή μιλάμε για το 1,6%”, τόνισε. Ως προς το μέσο όρο 24-25 μαθητών ανά τμήμα σε σχέση με πέρυσι ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι στο νηπιαγωγείο ο μέσος όρος θα είναι 16 μαθητές ανά τμήμα από 17 πέρυσι, στο δημοτικό 16 μαθητές ανά τμήμα δηλαδή όσο πέρυσι, στο γυμνάσιο 21 μαθητές ανά τμήμα δηλαδή όσο πέρυσι, ενώ στο λύκειο 19 μαθητές ανά τμήμα δηλαδή δύο λιγότεροι σε σχέση με πέρυσι.

“Άρα δεν μιλάμε για αύξηση αλλά για μείωση μαθητών ανά τμήμα” υποστήριξε ο κ.Μαρινάκης και πρόσθεσε: “Εάν σε κάποια, ελάχιστα, σχολεία προστεθούν ένας ή δύο μαθητές ανά τμήμα, αυτό δεν αλλάζει τα δεδομένα”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επικαλέστηκε επίσης ότι αυτή τη χρονιά ξεκινούν τα σχολεία με 10.000 μόνιμους εκπαιδευτικούς επιπλέον καθώς πραγματοποιήθηκαν μόνιμοι διορισμοί και εφέτος. Σημείωσε ότι διορίζονται εκπαιδευτικοί με φυσική παρουσία σε απομακρυσμένες περιοχές όπως η Γαύδος και οι Αρκιοί, συν το ψηφιακό σχολείο και φροντιστήριο.

Επικαλέστηκε τέλος την αναλογία μαθητών με εκπαιδευτικούς στην Ελλάδα σε σχέση με το μέσο όρο της ΕΕ. “Στην Ελλάδα η αναλογία είναι 8,2 μαθητές ανά εκπαιδευτικό. Στην Ευρώπη είναι 12,1. Έχουμε δηλαδή πολύ καλύτερη αναλογία,. είμαστε στις πέντε πρώτες χώρες” είπε ο κ. Μαρινάκης και πρόσθεσε: “Κάθε χρόνο υπάρχουν κενά, αλλά οι ελλείψεις εκπαιδευτικών έχουν να κάνουν με την κατανομή του προσωπικού”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα