ΣΥΡΙΖΑ για 46χρονο: Η εργοδοτική ανομία στοιχίζει ζωές – Αλγεινή εντύπωση για το ιατρικό ανακοινωθέν

ΣΥΡΙΖΑ για 46χρονο: Η εργοδοτική ανομία στοιχίζει ζωές – Αλγεινή εντύπωση για το ιατρικό ανακοινωθέν
Διανομέας (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

«Χωρίς εντατικούς και αποτελεσματικούς ελέγχους, οι εργαζόμενοι μένουν απροστάτευτοι με τραγικές συνέπειες για την υγεία και την ασφάλειά τους» τονίζει, μεταξύ άλλων, ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τον θάνατο 46χρονου στη Χαλκίδα.

Την παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προκάλεσε ο θάνατος του 46χρονου στη Χαλκίδα, ο οποίος έχασε τη ζωή του κάνοντας διανομές ανασφάλιστος μέσα στον καύσωνα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «46χρονος στην Χαλκίδα, που έκανε διανομές ανασφάλιστος μέσα στον καύσωνα, έχασε την ζωή του έχοντας εμφανίσει νωρίτερα συμπτώματα θερμοπληξίας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ υποβάθμισε την επιθεώρηση εργασίας και σήμερα ο υπουργός Εργασίας κ. Γεωργιάδης αρκείται σε συστάσεις και σε παραινέσεις προς τους εργοδότες να τηρούν τα μέτρα προστασίας για τον καύσωνα. Οι επόμενες ημέρες αναμένεται να είναι ακόμη πιο δύσκολες.

Χωρίς εντατικούς και αποτελεσματικούς ελέγχους, οι εργαζόμενοι μένουν απροστάτευτοι με τραγικές συνέπειες για την υγεία και την ασφάλεια τους.

ΥΓ. Μας κάνει αλγεινή εντύπωση ότι στο ιατρικό ανακοινωθέν κρίθηκε σκόπιμο να αναφερθεί ότι ο 46χρονος “δεν ήταν διανομέας”, ενώ στην συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι εργαζόταν ανασφάλιστος με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο ιδιοκτήτης της ψησταριάς και να σχηματίζεται σε βάρος του δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια».

Ηλιόπουλος: Η εργοδοτική ανομία και η απραξία της κυβέρνησης στοιχίζουν ανθρώπινες ζωές

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Νάσος Ηλιόπουλος με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ένας εργαζόμενος έχασε τη ζωή του. Εργαζόταν παράνομα σε συνθήκες καύσωνα.

Η διοίκηση του νοσοκομείου αισθάνθηκε την ανάγκη στην ιατρική ανακοίνωση να αναφερθεί στην εργασιακή ιδιότητα. Αυτό που κατάφερε τελικά είναι να πει ψέματα και να καλύψει ένα περιστατικό αδήλωτης εργασίας.

Η εργοδοτική ανομία και η απραξία της κυβέρνησης στοιχίζουν ανθρώπινες ζωές».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα