ΣΥΡΙΖΑ: Υποψήφιος για την προεδρία ο Στέφανος Τζουμάκας

ΣΥΡΙΖΑ: Υποψήφιος για την προεδρία ο Στέφανος Τζουμάκας
Ο Στέφανος Τζουμάκας INTIME NEWS

Ο Στέφανος Τζουμάκας γνωστοποίησε ότι θα υποβάλει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Όσα ανέφερε στην εισήγησή του.

Υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι, όπως γνωστοποίησε το Σάββατο στην ΚΕ του κόμματος, ο Στέφανος Τζουμάκας.

Ο πρώην Υπουργός και νυν στέλεχος της Κουμουνδούρου δεν βρισκόταν μεταξύ των ονομάτων που είχαν ακουστεί για τη διεκδίκηση της ηγεσίας.

Ωστόσο, η έκπληξη έγινε και πλέον ο Τζουμάκας προσθέτει το όνομά του σ’ αυτά των Εφης Αχτσιόγλου, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Νίκου Παππά.

Η εισήγησή του

Στην εισήγησή του με την οποία υπέβαλε και την υποψηφιότητά του ο κ. Τζουμάκας αναφέρεται στις πρόσφατες εξελίξεις: «Η χώρα μας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, συνεχιζόμενη υποβόσκουσα κρίση στην οικονομία, παραγωγική αναιμία, άδικη και διανομή του παραγόμενου πλούτου, ανεξάρτητα από τις διαχειριστικές επιλογές που προβάλλει η κυβέρνηση ως δήθεν λύσεις». Σε αυτά συνεχίζει ο κ. Τζουμάκας προστίθεται «η ερήμην της βουλής και του ελληνικού λαού προσχώρηση στην λογική των συμβιβασμών που χαρακτηρίζει τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς στο Αιγαίο και το Κυπριακό, παραβιάζοντας πάγιες εθνικές θέσεις καθ’ υπόδειξη εξωτερικών παραγόντων».

Στο πλαίσιο αυτό υπογραμμίζει, «το κόμμα μας χρειάζεται ιδεολογική και πολιτική ανασύνταξη, οργανωτική διεύρυνση και νέο σχέδιο δράσης με θέσεις και πρωτοβουλίες που θα κινητοποιούν την κοινωνία σε δημιουργική αγωνιστική στάση και σε επιδίωξη λύσεων».

Όσο για το κόμμα σημειώνει:

  • Χρειαζόμαστε ανοικτό Πολιτικό κόμμα και επίσης Λαϊκό και Πολιτικό Κόμμα.
  • Συνδικαλιστικές παρατάξεις στους χώρους που δρουν οι πολίτες και οι νέοι.
  • Καταστατικές αλλαγές καθώς και θεσμοθέτηση θέσης αντιπροέδρου στο κόμμα.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα