Τα 5 μηνύματα Ανδρουλάκη μετά τον θρίαμβο της Κυριακής

Διαβάζεται σε 4'
Τα 5 μηνύματα Ανδρουλάκη μετά τον θρίαμβο της Κυριακής
Ομιλία του επανεκλεγμένου πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη έξω από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Χαριλάου Τρικούπη Menelaos Myrillas / SOOC

Το ΠΑΣΟΚ σε ρόλο αξιωματικής αντιπολίτευσης με στόχο τις επόμενες εθνικές εκλογές, το στίγμα μετά την εμφατική νίκη Ανδρουλάκη.

Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ρόλου που θα έχει εφεξής το ΠΑΣΟΚ στην πολιτική ζωή της χώρας φρόντισε να αναδείξει ο Νίκος Ανδρουλάκης αμέσως μετά την εμφατική νίκη του στον δεύτερο γύρο των εκλογών του ΠΑΣΟΚ. Στέλνοντας, έτσι, μηνύματα στο εσωτερικό του κόμματος αλλά κυρίως στην κοινωνία.

Η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη μπροστά στα γραφεία του κόμματος στην Χαριλάου Τρικούπη είχε σαφώς το στοιχείο της αισιοδοξίας, αφού επανέλαβε το προεκλογικό του σύνθημα σχετικά με «τα καλύτερα που είναι μπροστά» για το ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, όμως, περιέγραψε τους άξονες του πολιτικού σχεδίου του ενόψει των επόμενων εθνικών εκλογών. Δηλαδή το αφήγημα που, όπως έδειξαν οι εξελίξεις, παραμένει πειστικό για τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, παρά τις αμφισβητήσεις που δέχθηκε εσωκομματικά. Ενισχυμένο, μάλιστα, λόγω της μεγάλης συμμετοχής των μελών και φίλων του κόμματος στις δύο εκλογικές Κυριακές.

Ομιλία του επανεκλεγμένου πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη έξω από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Χαριλάου Τρικούπη Menelaos Myrillas / SOOC

Τα 5 σημεία

Αν θελήσει κανείς να κωδικοποιήσει τα μηνύματα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ μπορεί να σταθεί σε 5 σημεία:

  1. Ο Νίκος Ανδρουλάκης έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας μετά από μία εκλογική μάχη 5 υποψηφίων για την διεκδίκηση της προεδρίας του κόμματος. «Οι μεγάλες αλλαγές οι μεγάλες νίκες θα γίνουν όταν είμαστε ενωμένοι» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ συνεχάρη ονομαστικά όλους του συνυποψηφίους του ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι.
  2. Ξεκαθάρισε, πως, πλέον ο στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η νίκη επί της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εθνικές εκλογές που είναι ορισμένες συνταγματικά να γίνουν το 2027. Όπως επισήμανε άλλωστε «το κίνημά μας έχει χρέος να δώσει ξανά ελπίδα και προοπτική στις Ελληνιδες και στους Έλληνες» και «στις νεώτερες γενιές». Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως στόχος είναι «να νικήσουμε στις επόμενες εκλογές την Νέα Δημοκρατία».
  3. Με την επανεκλογή του, πάντως, ο Νίκος Ανδρουλάκης φαίνεται να αποσαφηνίζει ότι το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να λειτουργεί με κανόνες. Είπε πως «η παράταξη θα πορευθεί με αξιοπιστία, ενότητα, σοβαρότητα» ενώ τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα πορευθεί «χωρίς λαϊκισμό και με αξιόπιστο πολιτικό λόγο» επισημαίνοντας πως «πάνω από όλα έχουμε χρέος σε μια εποχή κρίσης στην πολιτική να προχωρήσουμε με ακλόνητο πολιτικό ήθος».
  4. Ο επανεκλεγείς πρόεδρος προϊδέασε και για κινήσεις ενίσχυσης της κοινωνικής βάσης του κόμματος. Αρχικά καλώντας να επιλέξουν το ΠΑΣΟΚ τους πολίτες που έχουn απογοητευτεί από την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Παράλληλα, όμως, τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ στοχεύει «να ενώσει τον ελληνικό λαό σε ένα προοδευτικό σχέδιο που θα γίνει κυβερνητικό πρόγραμμα στις επόμενες εκλογές» καλώντας τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ να σηκώσει «τη σημαία της Δημοκρατικής Παράταξης».
  5. Τέλος, ο Νίκος Ανδρουλάκης έδειξε να αντιλαμβάνεται το ΠΑΣΟΚ ως το κόμμα που πλέον θα «φέρει» τα καθήκοντα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εκτίμηση που δεν αποκλείεται οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ να επιβεβαιώσουν και τυπικά. Ανέφερε πως «οι πολίτες προσβλέπουν σε εμάς για να ξεπεραστεί το σημερινό πολιτικό αδιέξοδο» και «να τελειώσει το γρηγορότερο δυνατό η παντοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας».

Οι επόμενες κινήσεις του Νίκου Ανδρουλάκη

Όσον αφορά τις εσωκομματικές κινήσεις του Νίκου Ανδρουλάκη, να αναφέρουμε τα όσα επισήμανε στο πρόσφατο άρθρο του στο NEWS 24/7 όπου μεταξύ άλλων επισήμανε: «Θα προχωρήσουμε στη διεξαγωγή ενός πολιτικού-προγραμματικού συνεδρίου και ενός οργανωτικού, μέσω των οποίων θα ανανεώσουμε τις ιδέες και τις θέσεις μας. Παράλληλα, θα ενισχύσουμε τη θεσμική λειτουργία του κόμματος και την αλληλεπίδρασή του με την κοινωνία. Με όλα μας τα στελέχη στην πρώτη γραμμή των μαχών απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα