Τα διεθνή ΜΜΕ για την νίκη του Στέφανου Κασσελάκη

Διαβάζεται σε 2'
Ο Στέφανος Κασσελάκης
Ο Στέφανος Κασσελάκης SOOC

Τα μεγαλύτερα ΜΜΕ του πλανήτη κάλυψαν την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη ως νέου αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα.

Ο Guardian ήταν ένα από τα διεθνή ΜΜΕ που ασχολήθηκε εκτενώς με την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή.

Στην ανταπόκρισή της η Ελενα Σμιθ γράφει χαρακτηριστικά: “Ο Στέφανος Κασσελάκης, αουτσάιντερ χωρίς προηγούμενη εμπειρία στην πολιτική σκηνή της χώρας, αναδείχθηκε νικητής στην κούρσα ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας, που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του μόλις πριν από τέσσερις εβδομάδες, επικράτησε της Εφης Αχτσιόγλου

Ναυτιλιακό στέλεχος ο Κασσελάκης μπήκε στην κούρσα αφού ο Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος τα τελευταία 15 χρόνια αποφάσισε να παραιτηθεί μετά την εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές”.

Από την πλευρά μου το Βloomberg αναφέρει: “Τα μέλη του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξαν τον Στέφανο Κασσελάκη για να ηγηθεί του κόμματος μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα.

Το αποτέλεσμα σημαίνει ότι ο πρώην συνεργάτης της Goldman Sachs θα ηγηθεί της αντιπολίτευσης έστω και αν δεν βρίσκεται στο κοινοβούλιο”.

H El Pais τέλος αναφέρει: Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να απομακρυνθούν από την παράδοση της ελληνικής αριστεράς. Ο 35χρονος, πρώην στέλεχος της Goldman Sachs, ομοφυλόφιλος και φιλελεύθερος νίκησε την αριστερή δικηγόρο Εφη Αχτσιόγλου.

Η ιταλική εφημερίδα La Republicca, μεταδίδει το γεγονός με τον τίτλο: «Ελλάδα, ένας Αμερικανός τραπεζίτης για τη μετά Τσίπρα εποχή» και χαρακτηρίζεται συγκλονιστικό το αποτέλεσμα των εκλογών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα