‘Τα γυρνάει’ ο Παπαχριστόπουλος για τις συνομιλίες του ΔΝΤ

‘Τα γυρνάει’ ο Παπαχριστόπουλος για τις συνομιλίες του ΔΝΤ
Θανάσης Παπαχριστόπουλος

«Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου» είπε και πρόσθεσε: «ποτέ δεν είπα ότι έκανε η κυβέρνηση τις υποκλοπές». Υποστήριξε ότι υπήρξε θύμα διαστρέβλωσης όπως ο Πρ. Παυλόπουλος

Στροφή 180 μοιρών στο θέμα της διαρροής των συνομιλιών Τόμσεν – Βελκουλέσκου πραγματοποίησε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος υποστηρίζοντας σε νέες διευκρινιστικές δηλώσεις του ότι ποτέ του δεν μίλησε για υποκλοπή από πλευρά της κυβέρνησης.

«Όταν είπα ότι καλά έκανε και έβγαλε στην φόρα η κυβέρνηση τον διάλογο Τόμσεν-Βελκουλέσκου εννοούσα ότι καλά έκανε η κυβέρνηση και σήκωσε το θέμα» τόνισε ο κ. Παπαχριστόπουλος σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες ενώ προχώρησε και σε διευκρινιστικές δηλώσεις στις κάμερες στην είσοδο της Βουλής προκειμένου να καταπέσει ο σάλος από τις δηλώσεις του. Ο κ. Παπαχριστόπουλος σημείωσε, μάλιστα, ότι ο ίδιος έχει μιλήσει πολλές φορές στο παρελθόν για το θέμα και ουδέποτε υπονόησε ότι έχει η κυβέρνηση κάποια σχέση με την υποκλοπή. Στη συνέχει μάλιστα εξαπέλυσε επίθεση σε όσους «παρερμήνευσαν» όπως είπε τις δηλώσεις του και μίλησε για «κατάντια». Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι αντίστοιχο θύμα «διαστρέβλωσης» υπήρξε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος τον οποίον παρουσίασαν ορισμένοι ότι υποστηρίζει την δραχμή.

Εν τω μεταξύ, σύγκληση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προκειμένου να διερευνηθεί ο ισχυρισμός του Θ. Παπαχριστόπουλου ότι η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από τη διαρροή των διαλόγων Τόμσεν – Βελκουλέσκουσκου ζήτησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης. «Οι εταίροι μας αντιμετωπίζουν ως κυβέρνηση απατεώνων» τόνισε καταγγελτικά και σημείωσε ότι με τις δηλώσεις του ο κ. Παπαχριστόπουλος ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι «ο Τσίπρας κατέγραφε τις συνομιλίες. «Εγείρεται τεράστιο θέμα για το κράτος μας» συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης.

ΝΔ- Ποτάμι καταγγέλλουν ομολογία υποκλοπής

Την ώρα της διευκρινιστικής δήλωσης Παπαχριστόπουλου, η ΝΔ εξέδιδε ανακοίνωση υποστηρίζοντας:

“Βουλευτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας ομολογεί ότι η Kυβέρνηση “έβγαλε το διάλογο Τόμσεν – Βελκουλέσκου” και μάλιστα επικροτεί την ενέργεια. Δηλαδή, ομολογεί και επικροτεί υποκλοπές.Η εικόνα και η αξιοπιστία της χώρας διασύρονται από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Ήρθε η ώρα να αναλάβει η Κυβέρνηση τις μεγάλες της ευθύνες. “Γκρίζα” οδός διαφυγής δεν υπάρχει.”

Νωρίτερα το Ποτάμι με ανακοίνωση του υποστήριζε επίσης:

“H κυνική ομολογία του βουλευτή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κ. Παπαχριστόπουλου, ο οποίος προφανώς γνωρίζει τα μυστικά που μοιράζονται ο κ. Τσίπρας με τον κ.Καμμένο δείχνει για άλλη μια φορά πόσο τυχοδιώκτες και επικίνδυνοι είναι αυτοί που κυβερνούν. Επιβεβαιώνοντας από το βήμα της Βουλής τις υποψίες και τα διεθνή δημοσιεύματα σε βάρος της Ελλάδας, εκθέτουν για άλλη μια φορά τη χώρα και στιγματίζουν την ελληνική πολιτεία.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα