“Τα κοράκια έγιναν αρνάκια” σχολιάζει για τη μεταβίβαση των κόκκινων δανείων η Φώφη

“Τα κοράκια έγιναν αρνάκια” σχολιάζει για τη μεταβίβαση των κόκκινων δανείων η Φώφη
Συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες στην Ολομέλεια της Βουλής το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Υποστήριξε ότι η πώληση των κόκκινων δανείων αποτελεί τη δεύτερη πράξη αφελληνισμού της ελληνικής οικονομίας μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την μη παραχώρηση «κόκκινων δανείων» σε ξένα funds υπενθύμισε από το βήμα της Βουλής η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά καταλογίζοντας στην κυβέρνηση πλήρη μεταστροφή που οδηγεί σε αφελληνισμό την ελληνική οικονομία.

«Πριν από δύο χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε μέσω του Γ. Σταθάκη να απαγορευθεί η πώληση δανείων στα κοράκια των αγορών. Τώρα τα κοράκια έγιναν αρνάκια και οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ έγιναν λόγια του αέρα» είπε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, και χαρακτήρισε «έπεα πτερόεντα» όλες τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ. «Οι κόκκινες γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ έγιναν κόκκινα χαλιά για τους αετονύχηδης» συμπλήρωσε στο ίδιο πνεύμα.

Η κυρία Γεννηματά κατήγγειλε μάλιστα ότι η μεταβίβαση των μη εξυπηρετούμενων δανείων αποτελεί τη «δεύτερη πράξη  αφελληνισμού»  της ελληνικής οικονομίας μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι θα υπάρξει και «τρίτη πράξη αφελληνισμού» της ελληνικής οικονομίας τον Φεβρουάριο. «Τότε η κυβέρνηση θα επιτρέψει στα funds να αγοράσουν στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια απειλώντας με πλειστηριασμούς» είπε.

Η κυρία Γεννημάτα ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να στηρίξει τέτοιου είδους κυβερνητικές πολιτικές προαναγγέλλοντας την καταψήφιση του νομοσχεδίου από το κόμμα της. Δήλωσε δε ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος που θα περιλαμβάνει περικοπές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα